Akif Beki kimdir

Akif Beki

Akif Beki, 2 Temmuz 1971 tarihinde Bingöl’de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Arap Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’ndan mezun oldu. 1991 yılında henüz üniversite okurken gazeteciliğe başladı. Zaman, Haftalık İzlenim, yeni Şafak Flash TV, Turkish Daily News, Yeni Yüzyıl gibi kurumlarda görev yaptı.

Kanal 7’nin 1997 yılında açtığı Washington temsilciliğine yaptıktan sonra, aynı kanalın 2001 yılında Ankara temsilcisi oldu.

1995 yılında Yeni Yüzyıl gazetesinde yazdığı tarikatlarla ilgili yazı dizisini kitaplaştırdı. 2012 yılında 24 Haber Genel Yayın Yönetmenliği yapan Beki, bir dönem de Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yaptı.

Radikal Gazetesi'nde yazarlık yaptıktan sonra, bir veda yazısı yazarak görevinden ayrıldı. Kısa bir süre sonra yazılarına Hürriyet gazetesinde devam etti. 2013'ten itibaren CNN Türk kanalında Aslı Aydıntaşbaş ile beraber "Karşı Gündem" adlı programını yapmaktadır. Beki, ikinci evliliğini Zara adlı şarkıcıyla yaptı. Bu evliliğinden bir çocuğu bulunmaktadır.

KİTAPLARI

-Erdoğan’ın Harfleri (Recep Tayyip Erdoğan’ın zihin dünyasını konuşma dili üzerinden analiz eden üçüncü kitabı) (2003)

-Kara Liste: Basın Tarihinin En Büyük Sırrı (2004)

-İndus Vadisi'nin İncirleri (2008)

-Kara Liste (2008)