Akrobasi timinin ilk kadın pilotu 19 Mayıs'ta uçacak
AA

kadın pilot

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun semalarında yapacağı gösteride, ekibe 9 ay önce katılan Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay da ilk kez görev alacak.

Çarşamba Havalimanı'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri için yapılan prova öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay, uçuşu yapacak ekipte bulunmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu dile getirdi.

BU UÇUŞ HAYALİMDİ

Türk Yıldızları ile uçmanın hayali olduğunu belirten Özatay, "Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlattığı Samsun'da, bir kadın olarak Türk Yıldızları ile ilk kez uçmak benim için onur ve gurur verici. Çok heyecanlıyım. Bu uçuş tarihte ilk olacak. Türk Hava Kuvvetlerinde ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde her kademede çok sayıda kadın pilot bulunmasına karşın Türk Yıldızları'nda bu bir ilk olacak" dedi.

Türk Yıldızları'nın, savaş pilotlarından oluştuğunu anımsatan Özatay, "Türk Yıldızları olarak diğer jet pilotlarından farkımız, birbirimize çok yakın ve yere yakın uçuyoruz. 4 aydır çok sıkı bir çalışma dönemi geçirdik" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)