Aksaray'da zincirleme trafik kazası
Ajanslar

1

Aksaray-Adana karayolunun 40. kilometresi Akçakent köyü yakınlarında, etkili olan kar ve tipi nedeniyle 36 aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi.

İhbar üzerine olay yerine Aksaray ve Niğde'den 112 Acil Servis, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 57 kişi yaralandı.

OLAY YERİNDEN KARELER

Aksaray'da zincirleme trafik kazası

Aksaray'da zincirleme trafik kazası VİDEO

Kazada yaralanan 57 kişiden 29'u Aksaray Devlet Hastanesine, 18'i Aksaray'daki özel hastaneye, 10'u da Niğde Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle Aksaray-Adana karayolunda ulaşım bir süre tek şeritten sağlandı.

Araçları yoldan kaldırma çalışmaları sürüyor.

"YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK"

Kazada 41 vatandaşın yaralandığını ifade eden Pekmez, şunları kaydetti:

"Kazayı haber alır almaz bütün ekiplerimiz kaza yerine sevk edildi. Niğde ve Konya'dan ambulans talep ettik. Karayolları, AFAD, UMKE, jandarma bütün ekiplerimizle en hızlı şekilde kaza yerine ulaştık. Kazaya karışan araçları bir an önce kaldırarak trafiği sağlamaya çalışacağız. Allah’a şükür ölü yok. Yaralanan vatandaşlarımızın da hayati tehlikesi yok."

"BİR ANDA ÇIĞLIK DUYDUK"

Kazaya karışan otobüsten yara almadan kurtulan bir vatandaş, içinde bulunduğu otobüsün kamyona arkadan çarptığını belirterek, "Yol trafiğe kapalıydı. Teker teker geçişe izin vermeye başladılar. Bir anda çığlık duyduk. Otobüs kaymaya başladı. Bizim otobüsümüz kamyona arkadan çarptı. Muavinimiz ağır yaralandı. Daha sonra da arka arkaya diğer araçlar da birbirine çarptı." dedi.

Aksaray'da zincirleme trafik kazası

Aksaray'da zincirleme trafik kazası

Aksaray'da zincirleme trafik kazası