Akustik nedir
ensonhaber.com

Akustik günümüzde hep müziklerle bilinir. Oldukça popüler olan bu müzik türü, her şarkıda farklı bir etki göstermektedir. Örneğin çok iyi bildiğiniz bir parçayı bir de akustik, yani az sesli haliyle dinlediğinizde kulağınıza şarkının ehr hali farklı gelmektedir.

AKUSTİK NEDİR?

Aslen dalga fiziğinin bir bölümü olan akustik, kapalı yerde sesin duyulup dağılma tarzına, bunu incelemeye verilen addır. Kulakta ses duyusu meydana getiren esnek karakterli boyuna titreşimlerin madde içerisindeki yayılımı ile bu titreşimleri meydana getiren cisimlerin kendi titreşimlerini inceler.

Akustik nedir

Bazen bir odaya girdiğinizde sesiniz çok kısık, kesik veya yankılı geliyor olabilir. İşte tam burada akustik devreye girer ve bu durumu inceler.

AKUSTİĞİN ALANLARI NELERDİR

Akustik bir yerdeki sesin genel oalrak nasıl geleceğini, nasıl daha iyi halde olacağını araştırır. Bazen ses yükselticiler, hoparlörler veya sesle ilgili herhangi bir sistemden çok şeyler beklenirkensonuç hüsran ile bitebilir. İşte burada asıl problemin oda akustiği olduğu ortaya çıkmaktadır.

Akustiğin en iyi olduğu yerler genelde konferans salonları, ibadethaneler ve hitabın gerçekleştirildiği ortamlardır.

Akustik nedir

Akustik konusunda bilinen en yaygın kıssa, Kanuni Sultan Süleyman ile Mimar Sinan arasında geçen nargile diyaloğudur. Bu kıssa doğrultusunda da akustiğin ölçülmesi, ayarlanması gibi hususlarda en önemli etken yine aynı şekilde teste tabi tutlabilecek bir tok sedir. Seslerin çarpışması ile akustiğin incelenmesi sağlanırken, ortamdaki akustik az mı fazla mı bu şekilde tespit edilir.