AKUT'tan Nasuh Mahruki açıklaması
AA

AKUT'tan Nasuh Mahruki açıklaması

Arama Kurtarma Derneği, Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki’nin yorum ve paylaşımlarının, derneğin görüşü olmadığını bildirdi.

"AKUT GÖNÜLLÜLERİ RAHATSIZ OLUYOR"

Açıklamada, "AKUT Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki’nin kendi dünya görüşü çerçevesinde gündeme dair yaptığı paylaşımlardaki yorumların, AKUT’un görüşü olmadığını bir kez daha hatırlatma ihtiyacı duyuyoruz. AKUT’u ilgilendirmeyen bu tür paylaşımlardan menfi ya da müspet AKUT’un da sorumlu tutulması, tutulmaya çalışılması ve bu yönde yorumların yapılması, tüm AKUT gönüllülerini rahatsız etmektedir" denildi.

"TARTIŞMALARIN DIŞINDA TUTULMAK İSTİYORUZ"

AKUT’un yasalar çerçevesinde olduğu sürece herkese ve her düşünceye eşit ve tarafsız konumda olduğu vurgulanan açıklamada, tek amacı hayat kurtarmak ve toplumu bilinçlendirmek olan AKUT’un, taraf olmadığı konularda tarafmış gibi değerlendirilerek yorumlanması, kategorize edilmesi ve haksız yere suçlanmasının rahatsızlık verdiği vurgulanarak, "AKUT’un bugünlerde hararetle yaşanan tartışmaların dışında tutulmasını rica ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

AKUT'tan Nasuh Mahruki açıklaması

AKUT'tan Nasuh Mahruki açıklaması

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)