Alman Der Spiegel foto muhabiri sınır dışı edildi

alman

Almanya’nın saygın haber dergisi Der Spiegel’in foto muhabiri Andy Spyra’nın Türkiye’ye girmesi engellendi.

İSLAMCI MİLİTAN

Der Spiegel’in son sayısında yer alan habere göre Spyra, 28 Mart tarihinde Türkiye’ye girmek istediği halde “İslamcı militan” olduğu iddiaları dolayısıyla sınır dışı edilerek Almanya’ya geri gönderildi. Der Spiegel’de yaşadıklarını ‘Bir sınır dışının protokolü’ başlığı altında kaleme alan Spyra, Türkiye’ye çok defa gidip gelmesine rağmen ilk defa kapıdan geri gönderildiğini belirtti.

TÜRK YETKİLİLER İKNA OLMADI

Düsseldorf’a geri döndükten sonra Alman Federal Polisi tarafından sorguya çekilen Spyra, Türk yetkililerin kendisini “İslamcı militan olduğu gerekçesiyle kapı dışarı ettiğini” vurguladı. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra kenara çekildiğini, üzerinin arandığını ve gözaltına alındığını anlatan Alman foto muhabiri, Almanya Büyükelçiliği’nin açıklamasına rağmen Türk yetkililerin ikna olmadığını aktardı.

Alman Der Spiegel foto muhabiri sınır dışı edildi

ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINI HABER YAPMAK İÇİN GELDİ

Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin olarak haber yapmak için Türkiye’ye geldiğini aktaran Spyra, daha önce de bu konuda haber yaptığı için Türk makamlarınca tepki çekmiş olabileceğini dile getirdi.

Alman Der Spiegel foto muhabiri sınır dışı edildi

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir geceyi sınır dışı edilenlerin olduğu bölümde geçiren Alman gazeteci, aynı gece Almanya Büyükelçiliği’nin Türk makamlarına protesto yollamasının da bir işe yaramadığını belirtti.

"CEHENNEME GİT ERDOĞAN" BAŞLIĞI

Der Spiegel dergisinin internet sitesi Spiegel Online, Türkiye muhabiri Hasnain Kazım’ı Soma faciası üzerine yaptığı haberinin ardından aldığı ölüm tehditleri üzerine geri çağırmıştı. Soma’da bir madencinin söylediği “Cehenneme Git Erdoğan” cümlesini haberinin başlığında kullanan Kazım’a ölüm tehditleri yağmıştı.