Almanya'da Ramazan çadırlarına ırkçı saldırı
AA

Almanya'da aşırı sağcılığın yükselişi, İslam ve etnik unsurlara tehdit oluşturuyor. öyle ki düşmanlık saçan ifadeler saldırılara neden oluyor.

Almanya'da anamuhalefet konumuna yükselmiş bulunan aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD), mayıs sonundaki Avrupa Parlamentosu  seçimlerine iddialı hazırlanıyor. 'Avrupa tarihinden öğrenmek' başlıklı kampanya yürüten AfD, Avrupa'daki gelişmeleri yorumlamak ve özellikle de göç politikalarını eleştirmek için klasik sanat yapıtlarını kullanıyor.

AŞIRI SAĞCILARDAN IRKÇI PROPAGANDA

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif, köle pazarında esmer tenli erkeklerin açık tenli, çıplak bir kadını yokladığı tabloyla seçim kampanyası yapıyor.

Kampanyanın en dikkat çekici afişinde, Fransız Oryantalist ressam Jean-Leon Gerome'un 1866 tarihli 'Köle Pazarı' tablosu yer alıyor. Ortadoğu veya Kuzey Afrika ortamında Müslüman oldukları varsayılabilecek esmer tenli erkekler tarafından kuşatılmış açık tenli, çıplak bir kadının dişlerinin erkeklerden birince yoklandığı tablo, altında "Avrupalılar AfD'ye oy veriyor", "Avrupa Avrubistan haline gelmesin diye" yazılarıyla dev poster boyutunda basıldı. Posterler Berlin sokaklarını kaplamış halde.

Almanya'da Ramazan çadırlarına ırkçı saldırı

RAMAZAN ÇADIRLARINA SALDIRI

Almanya'nın Dortmund kentindeRamazan ayı süresince gerçekleştirilecek "Festi Ramazan" etkinliği için kurulan çadırlara, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Nazilerin sembolü olan gamalı haç işareti çizildi.

Bu yıl 8'incisi düzenlenecek festivalin organizatörü Ergün Özkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gece üst üste saldırıya uğradıklarını söyledi. Özkara, ilk gece su tanklarının patlatıldığını, çadırların dışkı sürülerek kirletildiğini ifade etti.

Almanya'da Ramazan çadırlarına ırkçı saldırı

Özkara, "Festi Ramazan çadırlarımızı kurmaya başladıktan iki gün sonra gece, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce su tanklarımız patlatıldı. Stantların içine dışkı sürmüşler, temizledik. Ertesi gün alana geldiğimizde çadırlara Nazi sembolleri çizdiklerini gördük. Ayrıca stantların içine girip çevreye çektiğimiz sac telleri yıkmışlar. 5-6 tane çadırın üzerine gamalı haç çizmişler." dedi.

ÇADIRLARA GÜVENLİK TEDBİRİ

Ergün Özkara, haber verdikleri polisin olay yerinde inceleme yaptığını, daha sonra Dortmund Belediyesi'yle birlikte gerekli tedbirleri alarak konuyla ilgili soruşturma başlattığını söyledi.

Bu saldırının festivallerinde herhangi bir aksaklığa yol açmayacağını belirten Özkara, "Türk Alman toplumunun birlik ve beraberliğine gölge düşürmek isteyen aşırı zihniyetli insanların yaptığı bir olay diye tahmin ediyoruz. Şu an her şey kontrol altında bir sıkıntı yok. Yer müsaadelerini aldık, alanı kurduk ve açılış gününü bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Borussia Dortmund takımının maç yaptığı Signal Iduna Park Stadyumu'na 700 metre mesafedeki Remydamm'a kurulan festival alanı, Ramazan boyunca her gün 18.00 - 24.00 saatlerinde açık olacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)