Almanya'da telefon kulübeleri kütüphane oldu
DHA

Önceden her köşe başında bulunan ve insanların tek iletişim aracı olan ankesörlü telefonlar, cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla artık tarih olmaya başladı. Artık çok az insan tarafından kullanılan veya hiç kullanılmayan ankesörlü telefon kulübeleri kaldırılmaya başlandı.

Almanya'da telefon kulübeleri kütüphane oldu

Ancak Bremen kentinde telefon kulübeleri kaldırılmak yerine başka amaçla kullanılmaya başlandı. Bremen'nin Walle semtinde telefon kulübeleri okumayı teşvik etmek amacıyla küçük kütüphanelere dönüştürüldü.

Bremen eğitim Senatörlüğü, Bremen Eğitim Vakfı ve Walle semti meclisi ile Walle semti esnafının katkılarıyla eski telefon kulübeleri yeniden dizayn edilerek birer kütüphane haline getirildi.

KİTAP OKUMAK İÇİN SIRA BEKLENİYOR

Daha önce telefon açmak için insanların sıra beklediği telefon kulübeleri önünde artık kitap okumak için sıra bekleniyor. Walle semtinde başlatılan projenin tutması halinde Bremen'deki birçok telefon kulübesi kütüphaneye dönüştürülecek. Oluşturulan mini kütüphane içine 7'den 77'ye her kesimin okuyabileceği roman, hikaye ve bilimsel kitaplar konuldu.

Almanya'da telefon kulübeleri kütüphane oldu

İSTEYEN HERKES KİTAP ALABİLİYOR

Kütüphaneye dönüştürülen kulübelerden herkes faydalanabiliyor. İsteyen herkes istediği kitabı alıp okuyor ve tekrar getirip bırakıyor. İsteyen kişiler ise evlerindeki fazla kitapları getirip kulübeye bırakabiliyor. Bir ay önce başlayan uygulamaya ilgi büyük oldu. Telefon kulübesini kütüphane olarak gören bazı insanlar ise şaşırıyor.

Bremen'de gazetecilik yapan Hasan Akdoğan uygulamanın çok tuttuğunu, kendilerinin de bu projeye destek verdiğini söyledi. Akdoğan, “Bu kulübe benimde dikkatimi çekti. Gelip baktım, kitap alıp okudum. Ancak Türkçe kitap görmedim. Bende destek amaçlı buraya Türkçe kitaplar getirdim koydum” dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)