Almanya'da Türk ailelerin apartmanında yangın

Almanya'da Türk ailelerin apartmanında yangın

Stuttgart yakınlarında bulunan Backnang kentindeki apartmanda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdi.

Yangından gelen son fotoğraflar

Türk apartmanının yandığı anlar

Almanya'da Türk ailelerin apartmanında yangın

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Baden-Württemberg eyaletine bağlı Stuttgart yakınlarındaki Backnang'da çıkan yangın, eski bir deri fabrikası olan, daha sonra konut ve işyerine dönüştürülen binanın ilk katında yaşayan Türkiye kökenli ailenin evinde çıktı. Almanya'da doğup büyüyen, aslen Afyonkarahisarlı olduğu belirtilen Nazlı Özcan Soykan (40) ile çocukları, annesi ve kardeşi yangına uykuda yakalandı.

Annenin yanı sıra, ilk eşinden olan çocuğu Hatice Oruç (17), ikinci eşinden çocukları olan Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ile 6 aylık Murat Soykan yaşamını yitirdi. Soykan'ın 8'i ikinci, 4'ü birinci evliliğinden 12 çocuğu olduğu ifade edildi.

Türk kanadından ilk açıklama

ALMAN POLİSİ: "KUNDAKLAMA YOK"

Binada Adıyamanlılar'a ait Alman-Türk Kültür Derneği'nin bulunduğu ve buranın kundaklanmış olabileceği iddia edildi. Ancak yetkililer iddiayı yalanlarken, bunun normal bir ev yangını olduğunu belirtti.

Polisin açıklamasında, "Kundaklama ya da yabancı düşmanlığına dair en ufak bir işaret yok" derken, birinci katta bulunan fırının yangının en olası sebebi olduğu ifade edildi.

Gaz kaçağı ihtimali üzerinde de duruluyor.