Almanya'nın soykırım kararına CHP'den ilk tepki
Ajanslar

Almanya'nın soykırım kararına CHP'den ilk tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Almanya parlamentosunda kabul edilen Ermeni soykırımı kararı hakkında konuştu.

Açıklamada ilginç bir ayrıntı yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyaretlerinde ilk gittiği isimlerden biri olan Cem Özdemir'in çelişkili davrandığı ifade edildi.

Bilindiği üzere Cem Özdemir, Almanya Federal Meclisi'nde kabul edilen Ermeni yalanı yasa tasarının mimarı..

Yılmaz şunları söyledi:

ŞİDDETLE KINIYORUZ, BİZİM İÇİN HÜKÜMSÜZ VE GEÇERSİZDİR

"Almanya Federal Meclisi'nin bugün yapmış olduğu oylamada, 1915 olaylarını 'Soykırım' olarak niteleyen karar tasarısını kabul etmesinden derin üzüntü duyuyor ve bunu şiddetle kınıyoruz. Karar; bizim açımızdan hükümsüz ve geçersizdir"

PARLAMENTOLAR BU TÜRK KARARLARLA TARİHÇİLERİN ALANINA GİRER

Parlamentolar bu tür konularda karar almaya kalkarsa tarihçilerin alanına girerler. Bu da dünyadaki tüm parlamentoların her türlü iddiayla ilgili karar almasını da beraberinde getirir. Alman parlementosunun, 'Siz soykırım yaptınız' demesinin hiçbir hükmü yoktur. Evet acı olaylar yaşanmıştır ama parlementoların durumdan vazife çıkararak bu tür kararlar alması doğru değildir.

CEM ÖZDEMİR'İN ÇELİŞKİSİ DE DİKKAT ÇEKİCİDİR

Cem Özdemir'in çelişkisi de dikkat çekicidir. Sanıyorum, bunu Merkel'in Erdoğan ile yakınlaşmasına tepki için Federal Meclise getirdiler. Erdoğan'a kızabilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama bu Türkiye Cumhuriyeti'ni, tüm halkı suçlamayla karşı karşıya bırakmanız için geçerli mazeret olamaz."

Kılıçdaroğlu Cem Özdemir ile bir araya geldi VİDEO