Altaylı: İki isim arasından Demirtaş'ı beğeniyorum

Altaylı: İki isim arasından Demirtaş'ı beğeniyorum

Bugüne kadar seçimler öncesinde kime oy vereceğini açıklamayan Fatih Altaylı, Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu arasında kararsız kaldığını söyledi. Demirtaş'ı beğendiğini ise sözlerine ekledi.

Altaylı'nın "Sandığa gitmeyene selam bile vermeyeceğim" başlıklı yazısı şöyle:

OYUNUN RENGİNİ BELLİ ETSENE

"Seçime az bir zaman kala, bayağı bir gazeteci kime oy vereceğini açıklamaya başladı. Aynen anketlerde olduğu gibi burada da Başbakan Erdoğan'a destek vereceğini açıklayanlar önde. Bana da mail atan okurlar, "Yazıp duruyorsun, oyunun rengini belli etsene" diyorlar. Hangi adaya oy vereceğimi açıklamamı istiyorlar. Kusura bakmayın ama açıklamayacağım. Bunca yıldır köşe yazarım, bir kez bile oyumun rengini, hangi adaya ya da hangi partiye vereceğimi açıklamadım.

İKİ ADAY ARASINDA GİDİP GELİYORUM AMA DEMİRTAŞ'I BEĞENİYORUM

Üstelik bu sefer istesem de açıklayamam. Çünkü kararımı henüz vermedim. İki aday arasında gelip gidiyorum. Hangi adayı beğeniyorsun diye sorarsanız Selahattin Demirtaş'ı çok beğeniyorum. Söylemlerini, yaklaşımlarını, tarzını çok başarılı buluyorum. Kürt siyasetini normalleştirme biçimine hayranım. HDP'yi etnik bir siyasetten çıkarıp ülke çapında bir siyasi parti haline getirmeye çalışmasını heyecanla izliyorum.

KESİNLİKLE SANDIĞA GİDECEĞİM

Ama yemin ederim kararımı veremedim. Bildiğim tek şey var. Kesinlikle sandığa gideceğim. Kaybedeceğimden yüzde yüz emin olsam da gideceğim. Bu pazar sandığa gitmemeyi, "vatana ihanet" sayıyorum. Gideceğim ve gitmeyenle selamı sabahı keseceğim.

İKİNCİ TURA KALIRSA...

Ve bu kez kararımı sandık başında vereceğim. Aklımdaki iki adaydan birine mührü basacağım. Zor ihtimal gibi görünmekle beraber iş ikinci tura kalırsa hangi adaya oy vereceğim konusu ise kafamda çok net. Kalmazsa tatile çıkacağım."