Altındağ'da iki çocuklu aile sokakta kaldı
İHA

Ankara’nın Altındağ ilçesi Altınpark Mahallesi’nde kirasını ödeyemedikleri için oturdukları evden tahliye edilen Karakaya Ailesi, 2 çocuklarıyla sokakta kaldı.

KÜÇÜK ÇOCUK SOĞUKTAN HASTA OLDU

Kağıt toplayarak ailesinin geçimini sağlayan iki çocuk babası Muhsin Karakaya, iş bulamadığı gerekçesiyle ekonomik sıkıntıya düştü. Bir süre kiralarını ödeyemeyen Karakaya ailesi, ev sahipleri tarafından evden çıkarıldı. Eşyalarıyla sokakta kalan 2 çocuklu aile, aynı mahallede bir pazar yerinde kendilerine çadır kurdu. Çevreden topladıkları odunları yakarak ısınmaya çalışan ailenin küçük oğlu Çağrı (6), soğuktan dolayı rahatsızlandı.

Altındağ'da iki çocuklu aile sokakta kaldı

DEVLETTEN İKİ AYDA BİR 70 TL ALIYORLAR

Evlerinden çıkarıldıktan sonra eşyalarıyla birlikte gidecek yerleri olmadığını söyleyen iki çocuk annesi Öznur Karakaya, “Burada kaldık. Geceleri soğuk oluyor. Dışarıdan farksız, yaktığımız ateş bizi ısıtmıyor.” dedi. Komşuların getirdikleri yiyecekleri yediklerini anlatan anne Karakaya, çocuklarından birinin soğuktan hasta olduğunu yardım beklediklerini belirtti. İki gündür sokakta kaldıklarını anlatan Muhsin Karakaya, “Devletten iki ayda bir 70 lira yardım alıyoruz. Kağıt topluyoruz. Onunla geçinmeye çalışıyoruz. Devletten yardım bekliyoruz.” dedi. Çocukların kendilerine neden okula gitmediklerini sorduğunu ifade eden baba Karakaya, “Bir şey diyemiyorum, yollayacağım diyorum.” dedi.

Ankara’da kirasını ödeyemeyen 2 çocuklu aile sokakta kaldı İZLE

"OKULUMU ÖZLEDİM"

Sokakta kaldıkları için başka bir ailenin yanına gitmek zorunda olan 7 yaşındaki Çınar, “Okulumu, arkadaşlarımı özledim. Ders yapmayı özledim ama ısınıyorum Çağrı da gelse o da ısınır. O dışarıda kaldı, hasta." dedi.

Altındağ'da iki çocuklu aile sokakta kaldı

AİLE YARDIM ELİ BEKLİYOR

Devlet büyüklerinden yardım eli bekleyen Karakaya Ailesi, iş istediğini ve çalışmak istediğini söyledi. Aileye yardım ettiğini belirten Kemal Topçu, “Elimden geleni yapıyorum. Odun, kömür, yiyecek yardımı yapıyorum fakat elimden fazla bir şey gelmiyor. Büyüklerimizin yardımcı olması lazım.” dedi.

Altındağ'da iki çocuklu aile sokakta kaldı

"PARA DEĞİL, İŞ İSTİYORUM"

Küçük Çınar’ı evlerine götüren baba Karakaya’nın çocukluk arkadaşı Duran Çevik ise “Elimizden geldiği kadar yardım yapıyoruz. Çocuğun bir tanesini aldık evimize götürdük. Diğer çocuk hasta olduğu için annesinden ayrılamıyor. Onu alamadık ama diğerini aldık. Bizde kalıyor. Eşyalarını çalarlar diye aileyi de alamıyoruz yanımıza. Allah rızası için sadece bir iş verseler bu adam ailesine bakabilecek durumda. Büyüklerimizden bir tanesi kesinlikle yardım eder. Para yardımı istemiyorum sadece iş istiyorum ailenin babası için.” ifadelerini kullandı.

Altındağ'da iki çocuklu aile sokakta kaldı

Altındağ'da iki çocuklu aile sokakta kaldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)