Ambulansa yol vermeyen zanlının ifadesi ortaya çıktı
ensonhaber.com

İstanbul D-100 Karayolu Cevizlibağ mevkii İncirli istikametinde ambulansa yol vermeyen sürücü M.E.Y, dün gözaltına alınarak karakola götürülmüştü.

Ambulansa yol vermeyen zanlının ifadesi ortaya çıktı

Ambulansın önüne direksiyon kıran maganda VİDEO

CEZA ALAN SÜRÜCÜ ADLİYEYE ÇAĞRILMIŞTI

M.E.Y'ye K.T.K'nin 3/A maddesi uyarınca saygısızca araç kullanmaktan 108 TL, 55. madde uyarınca geçilen aracın geçilme kurallarına uymamasından 108 TL, 56/1-A maddesi uyarınca şerit izleme değiştirme kurallarına uymamaktan 108 TL olmak üzere 324 TL, 46/2 maddesinden makas atmaktan da bin 2 TL ceza kesilmişti.

M.E.Y, hakkında başlatılan adli işlem için Bahçelievler Polis Merkezine götürülmüştü. TCK 179 maddesi uyarınca trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten sorgulanan M.E.Y, Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılmıştı.

Ambulansa yol vermeyen zanlının ifadesi ortaya çıktı

Ambulansa yol vermeyen maganda yakalandı VİDEO

"BANA EL KOL HAREKETİ YAPTI"

Adliyede adli kontrol kararıyla serbest kalan M.E.Y'nin ifadesi ortaya çıktı. Sürücü ifadesinde, "Orta şeritte ilerlerken ambulans başka bir aracı geçmek için sirenleri açtı. Geçince kapattı. Yanına yaklaşıp baktığımda hasta olmadığını, içinde sadece şoför olduğunu gördüm. Bana el kol hareketi yaptı. Bir süre ambulansın önüne geçtim, yol vermedim. Daha sonra ambulanstan hızla uzaklaştım." dediği öne sürüldü.