Amerika 11 Eylül'de ölenleri andı

ABD'de 11 Eylül 2001'de El Kaide tarafından düzenlenen terör saldırılarının 13. yıldönümü, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama, First Lady Michelle Obama ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in katılımıyla düzenlenen törenle anıldı.

ANMA TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER

Amerika 11 Eylül'de ölenleri andı

HAYATINI KAYBEDENLERİN ANISINA SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

11 Eylül saldırılarının 13. yıldönümü anma etkinlikleri Beyaz Saray'da çan çalınmasıyla başladı. ABD Başkanı Barack Obama, First Lady Michelle Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Beyaz Saray personelinin katılımıyla düzenlenen törende hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Amerika 11 Eylül'de ölenleri andı

İKİZ KULELER'İN BULUNDUĞU YER ZİYARET EDİLDİ

İkiz Kuleler'in bulunduğu ve 'Sıfır Noktası' olarak adlandırılan yer saldırıda ölenlerin yakınları tarafından ziyaret edildi.Amerika 11 Eylül'de ölenleri andı

YOLCU UÇAKLARININ ÇARPMASI SONUCU İKİZ KULELER YIKILMIŞTI

11 Eylül 2011 tarihinde düzenlenen saldırılarda kaçırılan yolcu uçaklarının 15'er dakika arayla Dünya Ticaret Merkezi'nin iki kulesine çarpması sonrası ikiz kuleler yıkılmıştı. Diğer bir uçak Pentagon'a çarparken, kaçırılan sonuncu uçak ise yolcular ve uçağı kaçıranlar arasındaki mücadeleden sonra Pensilvanya kırsalında düşmüştü.

Amerika 11 Eylül'de ölenleri andı

Saldırılardan Usame Bin Ladin'in lideri olduğu El Kaide örgütü sorumlu tutulmuş ve terörizmle savaş kampanyası başlatan ABD Başkanı George W. Bush Afganistan ve daha sonra Irak'ı işgal etmişti.

2 BİN 974 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

11 Eylül saldırılarında 19 hava korsanı ile uçaklarda ve yerde bulunan 2 bin 974 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Kayıp durumda olan 24 kişinin ise öldüğü varsayılıyor.