Burhanettin Duran: Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin'in sesi olacak
BM 80. Genel Kurulu'nda yoğun diplomasi yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin sorununda iki devletli çözümü desteklediğini vurguladı, Gazze'de acil ateşkes çağrısı yaptı. İletişim Başkanı Duran, Erdoğan'ın BM konuşmasının Filistin'in ve küresel vicdanın sesi olacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta yoğun diplomasi trafiği yürütüyor...
Türkevi’nde Kanada Başbakanı Mark Carney ile görüşen ve Filistin sorununda iki devletli çözümü desteklediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanada'nın Filistin'i devlet olarak tanıma kararından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
GAZZE'DE ATEŞKES ÇAĞRISINI YİNELEDİ
Ayrıca, AB Konseyi Başkanı Antonio Costa ve Kuveyt Veliaht Prensi Sabah Halid el-Hamed es-Sabah ile görüşmeler yaptı.
Kuveyt ile ticari ve diğer alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, Gazze'de acil ateşkes, insani yardımların kesintisiz ulaşımı ve İslam ülkelerinin ortak duruş sergilemesinin önemine dikkat çekti.
"KÜRESEL VİCDANIN SESİ OLACAK"
İletişim Başkanı Burhanettin Duran da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurulda yapacağı toplantıya ilişkin sosyal medya platformu X hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.
Burhanettin Duran, Erdoğan'ın yapacağı konuşmanın tarihe geçecek nitelikte olacağını belirterek, paylaşımında şu sözlere yer verdi:
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda tarihe geçecek nitelikte önemli bir konuşma yapacak. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve heyetinin BM’ye katılımının engellendiği ve Gazze’de yaşanan soykırımın görmezden gelinmeye çalışıldığı bir ortamda bir kez daha Filistin’in ve küresel vicdanın sesi olacak.