Anayasa taslak metni MHP'ye iletildi
Ajanslar

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım’la yaptığı görüşmenin ardından “Başbakan’ın anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz” diyerek başkanlık sistemine yeşil ışık yakmıştı.

TASLAK METİN MHP'YE GÖNDERİLDİ

AK Parti'nin hazırladığı başkanlık düzenlemesini de içeren anayasa değişikliği taslak metni, MHP’ye resmen iletildi. İki parti ortak komisyon kuracak.

"EN KISA SÜREDE GENEL KURUL'A GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Anayasa değişikliğiyle ilgili açıklamada bulunan Bahçeli, şunları söyledi: "Partiler arası kurulacak bir komisyonda üzerinde mutabık kaldığımız değişiklik önerilerini süratle ve en kısa sürede Meclis Genel Kurulu'na getirmeyi umuyor ve bunu amaçlıyoruz. Sonrası TBMM'nin ve milletimizin muazzam iradesine kalmıştır.

Bahçeli: Anayasa hazırlık metni tarafımıza resmen iletildi VİDEO

"CHP NAZ ETMEMELİ, KAPRİS YAPMAMALI"

Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan'a kapıları açıksa, ki öyle söylüyorlar, teklidi bir de biz görelim diyorlarsa, buyursunlar, kafa kafaya verelim, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim, milletimizin sorunlarına beraberce eğilelim. Gelin Türkiye'yi kamburlarından birlikte kurtaralım"