Angela Merkel Huawei hakkında konuştu: Garanti istiyoruz
ensonhaber.com

Amerika ile Çin arasında süren ticaret savaşlarından en çok etkilenen firmalardan biri de Huawei, ABD, Huawei'nin casusluk yaptığını ve bilgileri Çin hükümetine aktardığını öne sürerek, ülkedeki devlet kurumlarında Huawei markasını yasaklamıştı.

Ardından birçok diğer Avrupa ülkesi Huawei'nin casusluk yapmadığını ispat etmesi gerektiğini, aksi halde 5G ağ ekipmanlarının yasaklanacağını açıklayarak şirket hakkında inceleme başlatmıştı.

huawi

MERKEL'DEN HUAWEI HAKKINDA AÇIKLAMA

Angela Merkel dün yaptığı açıklamada, Huawei'nin Almanya'da 5G telekom ağını kurmaya başlamadan önce, verileri Çin hükümetine göndermeyeceğini garanti etmesi gerektiğini ifade etti.

Japonya'da konuşan Merkel, bu şartın sadece Huawei için değil, diğer bütün şirketler için geçerli olduğunu ve bütün şirketlerin veri güvenliği konusunda garanti vermesi gerektiğini belirtti.

huawei

HUAWEI'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Huawei'nin bu açıklamalara ne cevap vereceği bilinmezken, şirket eğer Almanya'ya garanti verirse, ülkedeki 5G ağ alt yapısını kurmaya başlayacak ve Almanya için önemli şirketlerden biri haline gelecek. Bakalım önümüzdeki süreçte Huawei nasıl bir strateji izleyecek?

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji