Ankara Barosu Metin Feyzioğlu'nu istifaya çağırdı

metin

Ankara Barosu CHP'ye kurultay çağrısı yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle istifaya davet etti.

ANKARA BAROSU'NUN AÇIKLAMASI

Ankara Barosu'nda yapılan açıklamada şunlar belirtildi; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, sosyal medya üzerinden milletvekili genel seçimleri hakkındaki değerlendirmelerini paylaşmıştır.

Ancak Sayın Başkan, açıklamasında görevi gereği üzerinde durması gereken demokrasi, hukuk, seçim güvenliği ile seçim hukukuna dair konular dışında üyesi ve eski parti meclisi üyesi olduğu partiye ilişkin seçim sonuçlarını değerlendirmiş ve bu partiye seçimli kurultay çağrısında bulunmuştur.

87 BİN AVUKATI TEMSİL EDEMEZ

Sayın Birlik Başkanı'nın söz konusu çağrısının muhatabı, kuşkusuz meslektaşları ve meslek örgütü olan barolar değildir. Ancak anılan açıklamalar ve yapmış olduğu kurultay çağrısı, Birlik Başkanı'nın bu saatten sonra bağımsız ve tarafsız olarak 87 bin avukatı temsil edemeyeceğini ne yazık ki göstermektedir.

"GEREĞİNİ YAPMASINI BEKLİYORUZ"

Kendisinin siyasi ve meslek ahlakının, mesleğimizin ve Türkiye Barolar Birliği'nin kurumsal kimliği üzerine bu gölgenin düşmesine izin vermeyeceğine inanıyor ve ilk iş olarak gereğini yapmasını bekliyoruz. Sayın Feyzioğlu'na, aklında ve gönlünde olduğunu ilan ettiği siyasi mücadelesinde meslektaşları olarak başarılar diliyoruz.

FEYZİOĞLU YANIT VERDİ: HODRİ MEYDAN

Metin Feyzioğlu da bu çağrıya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada, "Hodri meydan" denildi.