Ankara'da müzik öğretmenlerine ritim eğitimi
AA

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Vurmalı Çalgılar Şefi Dinçer Özer, kendi ismiyle bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilecek "Dinçer Özer ile Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali" kapsamında, öğretmenlere ritim eğitimi veriyor.

30 ÖĞRETMENE ÇALGI EĞİTİMİ

Dinçer Özer, Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali'nde "Eğiticilerin Eğitimi" konulu proje çerçevesinde Türkiye'nin farklı illerinden 30 öğretmeni, Ankara'da ritim ve vurmalı çalgılar konusunda yetiştiriyor.

KONSER VERİYORLAR

Özer, Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim Bakanlıklarının 2007'den bu yana festivale destek verdiğini, bu seneye kadar festivallerde hep konserler düzenlendiklerini, ünlü ritim sanatçılarını, ortaokul ve lise öğrencilerini festivale davet ettiklerini ve konserlerin büyük bir çoğunluğunu da CSO'da gerçekleştirdiklerini anlattı.

Ankara'da müzik öğretmenlerine ritim eğitimi

13'ÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ

Sanatseverlere festivale ilgilerinden dolayı teşekkür eden Özer, bu sene 13'üncüsü gerçekleşecek festival kapsamında konser yapmayacaklarını, Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmenlere eğitim verdiklerini ifade etti.

"ÖĞRETMENLERİMİZ ÇOK BECERİKLİ"

Özer, "Bu sene kendimizi eğitime adadık. Konser vermiyoruz. İstiyoruz ki ulaşabildiğimiz kadar çok öğretmene ulaşalım. Onların bu konuda daha ehil olmalarını sağlayalım ki onlar da kendi öğrencilerine bunu götürebilsinler. Bu eğitimde öğretmenlerimiz aynı zamanda birbirlerine de ritim eğitimi verecekler. Öğretmenlerimiz kendi alanında çok tecrübeli. Hepsi ödüllü öğretmenler. Diğer illerimize de giderek birçok öğretmene ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)