İstanbul ve Ankara'daki servis ücretlerine yüzde 13 zam
AA & Ensonhaber

9 Eylül'de başlayacak okullar için velilerin merak ettiği konular arasında servis ücretleri yer alıyor.

Minik Alperen’in ölümünün ardından İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okul servislerinin güvenlik standartlarını belirleyen bir genelge yayınlamıştı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 1 YIL DAHA ERTELENMİŞTİ

Yönetmelik 25 Ekim 2017'de yayınlandı ama bu değişiklikleri yapmaları için servisçilere, 3 Eylül 2018' kadar süre tanındı. Geçen yıl, artan maliyetler nedeniyle uygulanma tarihi 3 Eylül 2019'a ertelendi. Yönetmeliğin uygulanma tarihi bir kez daha ertelenerek, 3 Eylül 2020'ye çekildi. O yönetmeliğe göre; servislerde acı olayların yaşanmaması için her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistem bulundurulacak, her çocuk için 3 nokta emniyet kemeri ve gerekli koruyucu tertibat sağlanacak, araçlara da kamera kayıt cihazı konulacaktı.

İstanbul ve Ankara'daki servis ücretlerine yüzde 13 zam VİDEO

ANKARA'DA VE İSTANBUL'DA YÜZDE 13 ZAM

2019-2020 eğitim öğretim dönemi için Ankara'da, servis ücretlerinde yüzde 13 zam olacağı belirtildi.

İstanbul'da da okul servislerine yüzde 13 zam geldi, en kısa mesafe 243 TL oldu.  23-25 kilometre arası 583 lira olacak.  25 kilometreyi aşan her kilometre için geçen yıl aylık 4,5 lira olan ücret, bu yıl 5,10 lira olarak uygulanacak.

YÜZDE 35 HOSTES ÜCRETİ

Ayrıca servis ücretlerine ilave olarak yüzde 35 oranında da hostes ücreti alınacak.

İstanbul ve Ankara'daki servis ücretlerine yüzde 13 zam

İZMİR'E ZAM YOLDA

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı da okul servis ücretlerine akaryakıt ve zorunlu trafik sigortasındaki artışlar nedeniyle ortalama yüzde 15 zam talep ettiklerini bildirdi. İzmir'de okul servisleri için uygulanacak yeni ücret tarifesinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

İstanbul ve Ankara'daki servis ücretlerine yüzde 13 zam