Ankara'da emniyet binalarına roketli saldırı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sosyal hizmetler binası olarak kulanılan ek binasının 3. katına, polisevinin ise 1. katına iki adet roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı DHKP-C üyelerinin gerçekleştirdiği öğrenildi. İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralananan olmadığı olayda, hasar oluştu. Olay üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 

POLİSEVİNE ÜÇ ROKET

Öte yandan, polisevine atılan üç roketten birinin binaya isabet ettiği öğrenildi.

Ankara'da emniyet binalarına roketli saldırı

Ankara'da polis evine roketli saldırı

PATLAMAMIŞ MÜHİMMAT VAR

Saldırı sonrası yapılan aramalarda bina bahçesinde 1 adet patlamamış roket mermisi bulundu. Olay yerine sevk edilen bomba imha ekipleri, mermiyi etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Ankara'da emniyet binalarına roketli saldırı

"SOKAKTA İSTEDİKLERİNİ ELDE EDEMEYİNCE.."

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank, kısa bir süre olayla ilgili twitter'da konuştu. "İllegal örgütler sokak hareketlerinden istediğini elde edemeyince silaha başvurmaya başladılar. Bir değil iki binaya roket atılmış. Roketatarla yapılan saldırıda Allah'a şükür ilk belirlemelere göre can kaybı ve yaralı yokmuş." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Muammer Güler, roketli saldırı düzenlenen Dikmen'deki polisevinde incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ile olay yerinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler saldırıyla ilgili olarak, “Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sosyal hizmetler binası olarak kulanılan ek binasının 3. katına, polisevinin ise 1. katına iki adet roketatar mermisi isabet etmiştir. Can kaybı ve yaralımız yok. Saldırganlar Çetin Emeç yolu üzerindeki kaldırımda çalılıkların arasından ateş etmişler. Ateş ettikleri noktada patlamamış bir roketatar mermisi, bir sırt çantası ve bir örgüte ait bez parçası bulunmuştur. Faillerin yakalanması için bütün birimlerimiz harekete geçti. Faillerin araba veya Dikmen Vadisi’ne girerek kaçtıklarını değerlendiriyoruz” dedi.