Antalya Müftüsü: Eşcinseller hacca gidebilir
İHA

antalya müftü

2015 yılı hac kayıtları hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen Antalya Müftüsü, bir gazetecinin sorusu üzerine, eşcinsellerin hacca gidebileceğini söyledi.

Antalya Müftüsü Osman Artan, 2015 yılı hac kayıtları hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Müftülük binasında düzenlenen toplantıda konuşan Artan, hac kesin kayıtlarının 16-27 Mart tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

"BÖYLE DURUMLARDA MÜSLÜMAN OLMASINA BAKILIR"

Müftü Artan, bir gazetecinin "Eşcinseller hacca gidebilir mi?" şeklindeki sorusuna, "Böyle durumlarda kişinin Müslüman olmasına bakılır. Müslüman olarak İslam'ın 5 şartından birisi nedir? Namaz kılmak, zekat vermek, hacca gitmek, oruç tutmak, Kelime-i Şehadet getirmek. Bunlar her Müslüman'ın üzerine farz olan görevlerdir. Bunların da bir şartı var. Hacca gidip geldiğinde yol ücretini karşılayacak ve gelinceye kadar ailesinin geçimini sağlayacak paraya sahip olan kimselerin hacca gitmesi gerekir. Bu şartları taşıyan bir kimse o ismini zikrettiğiniz şekliyle kadın olsun erkek olsun; genç veya ihtiyar olsun, herkes hacca gidip görevini yapabilir.

"GİTMESİNDE BİR MAHZUR YOK"

Diğer yönlerden kendilerinin bir hatası, kusuru veya herhangi bir şekilde tercihi varsa onlar Allah ile kendi aralarında olan durumdur. Gitmesinde bir mahzur yok kimsenin" diye cevap verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)