Antalya'ya yapılacak 3. Havalimanı için arazi belirlendi

antalya

Antalya'da turizmcilerin ve Batı Antalya bölgesinde yaşayan vatandaşların sabırsızlıkla beklediği 3'üncü havalimanının yerinin belirlendiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Kaş-Demre arasında süren yer tespiti çalışmaları tamamlandı. Belirlenen arazinin tam yeri arsa spekülasyonunun önüne geçmek için son ana kadar açıklanmayacak.

ÇALIŞMALAR SONUÇLANDI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Hamdi Yıldırım, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan ve sivil havacılık uzmanlarının yürüttüğü çalışmaların raporu da sonuçlandırıldı.

YİD MODELİ UYGULANABİLİR

Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanının hangi modelle yapılacağı ise netlik kazanmadı. DHMİ yetkililerine göre, yatırımın yap-işlet-devret modeliyle yapılması mümkün görünüyor. Bu modelle havalimanının yapımına talip kurum ve kuruluşlar olduğu vurgulanırken, yatırım programına teklif edildiği de kaydedildi. Havalimanının her türlü uçağın inebileceği bir havalimanı olması ve gelişmeye müsait olacak şekilde planlanması için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü açıklandı.