Antalya'da 6 iş adamı tutuklandı
AA

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'in oğlu Ahmet Kocaer ve yeğeni Fatih Kocaer'in aralarında bulunduğu 6 iş adamı, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma doğrultusunda gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Belediye Başkanı Kocaer, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ üyelerine yönelik operasyonlar kapsamında oğlu ve yeğeninin gözaltına alınması üzerine kendisini de zan altında bırakabilecek manipülatif haber ve yorumlar yapıldığını söyledi.

FETÖ üyesi olmadığını, geçmişte ya da bugün bu terör örgütünde yer almadığını belirten Kocaer, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki siyasi kimliğim nedeniyle bir yıpratma amacı taşıyan böyle provokatif karalama kampanyaları sık sık yaşanmaktadır. Adaletin vereceği karar esastır. Oğlum dahi olsa, suçlu olan suçunun cezasını çekecektir. Bu vesileyle ülkemizin geleceğine, halkımıza, demokrasimize, meclisimize ve Cumhurbaşkanımıza yapılan hain 15 Temmuz saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

UŞAK'TA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince bugün adliyeye sevk edilen iş adamı Abdullah Yeşil ile eşi Eda Yeşil, yerel gazete imtiyaz sahibi Uğur Atman ile Mehmet Ali K. ve öğretmenler Muhammet Tokak, Hüdaver Güler, Ali Karahan, Alperen Adil Akın, Hüseyin P, cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Zanlılardan Hüseyin P. ile Mehmet Ali K. savcılık tarafından serbest bırakıldı, 7 kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkeme Abdullah ve Eda Yeşil, Uğur Atman, Muhammet Tokak, Hüdaver Güler, Ali Karahan, Alperen Adil Akın'ı, "FETÖ'ye üye olmak, örgüte yardım sağlamak, örgüt adına para toplamak" gerekçesiyle tutukladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)