Apple endişeli: Intel'in 5G çipleri 2020'ye kadar kullanılmayacak
ensonhaber.com

5G teknolojisi yavaş yavaş hayatımıza girmeye hazırlanırken, birçok şirket gerekli altyapı çalışmaları için büyük yatırımlar yapıyor. Bugünlerde ise akıllı telefon üreticileri, 5G destekli akıllı telefonlarını tanıtmakla meşgul.

Geçtiğimiz günlerde Samsung, Galaxy S10 5G modelini duyurmuştu. Bunun hemen ardından Çinli şirket Huawei, 5G destekli katlanabilir telefonu Mate X'i tanıtmıştı. Apple ise 5G destekli bir iPhone hakkında konuşmaktan kaçınırken, yeni gelen haberler iPhone severleri biraz üzebilir.

apple

INTEL'İN 5G ÇİPLERİ 2020 YILINA KADAR OLMAYACAK

Kaliforniya'daki bir etkinlik sırasında konuşan Intel'in ağ sorumlusu Sandra Rivera, Intel'in 5G yongalarının, 2020 yılına kadar hiçbir cihaz tarafından kullanılmayacağını açıkladı.

Şimdiye kadar ortaya atılan bir çok iddia, Apple'ın 5G destekli iPhone modelini bu yıl piyasaya süreceğini söylüyordu. Ancak Intel'den yapılan açıklama, bu durumu yalanlar nitelikte.

iphone

APPLE, SAMSUNG İLE GÖRÜŞÜYOR

Intel'den de umduğunu bulamayan Apple5G modem yongaları almak için Samsung ve MediaTek ile görüşüyor. Ancak taraflar arasında henüz bir anlaşma sağlanamadı. Bakalım Apple, 5G çip sorununu aşıp 5G destekli iPhone modelini bu yıl piyasaya sürecek mi?

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji