Apple iCloud nedir

icloud

Bu uygulamayla iPhone, ipod Touch, iPad cihazlardaki fotoğraf ve bilgiler yedekleniyor. Telefonlarda iCloud hesabı açıldığında fotoğraf, video, mail, kişi listesi, takvim, anımsatıcı, safari verileri ve notlar otomatik olarak yedekleniyor.

ARKADAŞLARA ÖZEL FOTOĞRAF YAYINI

iCloud Fotoğraf Yayını sayesinde fotoğraflarınızı ve videolarınızı tam olarak görmesini istediğiniz insanlarla paylaşmanız kolaydır. Bir paylaşılan fotoğraf yayını oluşturun, arkadaşlarınızı ve ailenizi fotoğraflarını ve video kliplerini istedikleri sıklıkta eklemeleri için davet edin. İnsanlar fotoğraf yayınlarına herhangi bir iPhone, iPad, iPod touch, Mac veya PC'den her an erişebilir ve yorumlarını girebilir.

iCloud Fotoğraf Paylaşımı'yla bir partiyi, toplantıyı veya tatili arkadaşlarınızın gözünden görebilirsiniz. İstediğiniz kişileri davet edebilirsiniz ve kabul edenler kendi fotoğraflarını ve videolarını sizin gibi yayına yükleyebilir. İstedikleri kadar çok (veya az) şey ekleyebilirler. Eklenen her yeni şey anında gruptaki herkesin fotoğraf yayınında gösterilir.

NASIL KORUYABİLİRİM?

iCloud ayarlarına girdiğimizde Fotoğraflar menüsünün altında yer alan Fotoğraf Yayını özelliğini açmak, sizin telefonunuzda çekilen tüm görsellerin iCloud alanınızda saklanması anlamına geliyor. Bu özelliği kapatmak veya özel fotoğraflarınızın üstüne gelip, "Yayından kaldır" diyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Camera Roll(Fotoğraf Rulosu)'daki fotoğraflar iCloud'a normal şartlarda kaydedilmemektedir.