Apple'ın App Store'u, Google Play'i geride bıraktı
ensonhaber.com

Piyasa araştırmacılarının raporlarına göre akıllı telefonların popülerliği azalsa da  mobil endüstrinin bazı kısımları hiçbir şekilde yavaşlama belirtisi göstermiyor. Akıllı telefonlardan ve tabletlerden oyun oynayanların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Ayrıca 2018 yılında dünya çapında mobil uygulama harcamaları, bir önceki yıla göre yüzde 22,7 artış gösterdi ve Google Play ve App Store toplamda 71,4 milyar dolar gelir elde etti.

app store

GOOGLE GERİDE KALDI

Uygulama indirmelerinin avantajına rağmen Android işletim sistemlerinde bulunan Google Play Store, Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'un bir hayli gerisinde kaldı. Geçtiğimiz yıl App Store'dan elde edilen 46.6 milyar dolarlık brüt gelir, Google Play'in elde ettiği 24.8 milyar dolardan yüzde 88 daha yüksek

download

UYGULAMA İNDİRMELERİNDE GOOGLE PLAY ÖNDE

Google Play Store’dan ilk kez yüklenen uygulamaların sayısı App Store'a göre yüzde 160 daha fazla. Android'deki ücretsiz indirilebilen oyunların bir hayli fazla olması, Apple'ı bu konuda geride bırakıyor.

Akıllı telefonlarda kullanılan teknolojiler geliştikçe, iki büyük işletim sistemi olan Android ve iOS arasındaki rekabet de bir hayli kızışacağa benziyor. Bakalım 2019 yılı sonunda hangi mağaza liderliğe yükselecek?