Apple'ın FaceTime uygulamasında yeni bir hata ortaya çıktı
ensonhaber.com

Geçtiğimiz haftalarda iOS 12.1 güncellemesiyle, Apple'ın FaceTime uygulamasında ciddi sorunlara yol açabilecek bir güvenlik açığı tespit edilmiş, iPad veya iPhone kullanan bir kişi FaceTime üzerinden arandığında, çağrıya cevap vermese bile arayan kişinin karşı tarafın sesini duyduğu ortaya çıkmıştı.

apple

APPLE, GÜNCELLEME İLE DÜZELTMİŞTİ

Apple daha sonra söz konusu açığı gidermek için FaceTime'ın grup görüntülü görüşme özelliğini devre dışı bırakmış ve hatayı gidermek için yeni bir güncelleme yayınlayacağını açıklamıştı. Çok geçmeden iOS 12.1.4 güncellemesini yayınlayan şirket, FaceTime'daki bu gizlilik hatasını gidermişti.

facetime

YENİ BİR HATA DAHA

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre, Apple'ın FaceTime uygulamasında bir hata daha meydana geldi. Grup FaceTime çağrılarının, tüm iOS cihazlarda istenildiği gibi çalışmadığı ortaya çıktı. Neyseki bu hata, bir önceki gizlilik sorunundan çok daha basit ve iPhone veya iPad'inizin güvenliğini hiçbir şekilde etkilemiyor.

GÖRÜŞMEYE İKİNCİ BİR KİŞİ EKLENEMİYOR

Birçok sosyal medya sitesinde ve forumlarda şikayetlerini dile getiren kullanıcılar, tek kişilik normal FaceTime görüşmesine ikinci bir kişi ekleyemediklerini ve bu nedenle normal görüşmeden grup görüşmesine geçemediklerini belirtti.

facetim

Apple, söz konusu hatanın farkında olduğunu ve en kısa sürede düzeltileceğini açıkladı. Şirket, FaceTime'daki bu hata giderilene kadar kullanıcıların grup FaceTime araması yapabilmek için en az iki kişiyle sohbetin başlatılması gerektiğini ifade etti.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji