Apple'ın kredi kartı Apple Card hakkında her şey
ensonhaber.com

Teknoloji şirketleri, kullanıcıların işini daha da kolaylaştırmak için bazı önemli adımlar atıyor. Bu şirketlerin başında gelen Apple, iPhone kullanıcıları için daha kolay bir ödeme yöntemi olan Apple Card'ı ilk defa geçtiğimiz mart ayında duyurmuştu. Apple CEO'su Tim Cook, yaptığı açıklamada, Apple Card'ın ağustos ayı içinde kullanıma açılacağını resmen duyurdu.

Apple Card'ın ne olduğunu bilmeyen okuyucularımız için gelin hep birlikte kartın kullanıcılara hangi özellikler sunduğuna göz atalım.

apple card

APPLE CARD NEDİR?

Apple Card, doğrudan iPhone'unuzdan başvurabileceğiniz bir kredi kartıdır. Kaydolup onaylandıktan sonra dakikalar içinde kullanıma açılan Apple Card'ınızı, Apple Pay destekleyen her yerde kullanabileceksiniz.

Apple Pay bulunmayan yerlerde ise normal bir kredi kartı gibi fiziksel Apple Card'ınızı kullanabileceksiniz. Ancak normal kredi kartlarının üzerinde bulunan kart numarası, son kullanma tarihi ve CVV güvenlik kodu gibi bilgiler Apple Card üzerinde yer almayacak.

apple card

NE HARCADIĞINIZ KONTROL ALTINDA OLACAK

Apple Card ile ne harcadığınız ayrıntılarıyla birlikte size sunulacak. Bu işlem için yapay zeka ve Apple Haritalar uygulamasını kullanan Apple Card, harcadığınız parayı ve harcama yeriniz gibi bilgileri sizlerle paylaşacak.

Aynı zamanda harcama alışkanlıklarınızı da analiz edecek Apple Card, harcamalarınızı ayrıntılandıracak ve yiyecek ve içecek gibi kategorilere ayıracak. Satın aldıklarınız haftalık ve aylık raporlar şeklinde önünüze gelecek.

ee

HEDİYE SİSTEMİ OLACAK

Genellikle kredi kartı denildiğinde kullanıcıların aklına hemen geri ödeme veya puan sistemi gibi özellikler gelir. Apple, Daily Cash adlı özelliği sayesinde İPhone veya Apple Watch'unuzla Apple Card ile her ödeme yaptığınızda, satın alma tutarının yüzde 2'sini geri iade edecek. Bu geri ödeme oranı, Apple’dan satın alınan ürünlerde ise yüzde 3’e çıkacak.

Apple'dan yapılan açıklamada Apple Card için herhangi bir gecikme ücreti ve yıllık ücret alınmayacağı ifade edilirken, faiz oranlarının da oldukça düşük tutulacağı belirtildi.

apple card

APPLE CARD'IN TÜRKİYE'YE GELMESİ ÇOK ZOR

Apple Card'ın sahip olduğu özelliklerden bahsettikten sonra gelelim en çok merak edilen bir diğer konuya. Apple Card ülkemizde kullanılabilecek mi? Bu konuda henüz kesin bir bilgi bulunmuyor, ancak geçmişte yaşanan PayPal sorunundan yola çıkarak Apple Card'ın ülkemizde kullanılmasının oldukça zor olacağını söyleyebiliriz.

Bildiğiniz gibi PayPal, 2016 yılında ülkemizdeki hizmetlerini durdurduğunu açıklamıştı. Peki neden böyle bir karar alındı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'deki kullanıcıların verilerini Türkiye sınırları içinde depolaması için PayPal'i uyardı, ancak şirket, veri depolamak için merkez sunucuları kullandığı için BDDK'nın bu teklifini kabul etmedi.

apple card

Apple'ın da merkez sunucuları tercih eden bir firma olduğunu düşünürsek, BDDK tarafından muhtemelen aynı uyarı Apple'a da yapılacak. Apple, Türkiye'deki müşterilerin finansal verilerini Türkiye sınırları içerisinde depolama kuralını kabul ettiği anda ülkemizdeki vergi politikalarına da uymak zorunda kalacak.

Apple'ın böyle bir karar almasının oldukça düşük bir ihtimal olduğunu hatırlatarak, Apple Card hizmetinin ülkemizde kullanılmasının zor olduğunu söylemeliyiz.

Apple Card ile ilgili düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.


Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji