Aracına erik atan çocuğu döven kişiye tahliye
AA

Tuzla'da aracına erik çekirdeği attığı için 11 yaşındaki çocuğu döven Ufuk Özüdoğru hakkında, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yaralama suçlarından 15 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ufuk Özüdoğru hakkında, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "yaralama" suçlarından dolayı tutuklama kararı da çıkmıştı.

Aracına erik atan çocuğu öldüresiye dövdü VİDEO

Bugün davanın ilk celsesi gerçekleştirildi.

PİŞMANIM DEDİ

Duruşmada Ufuk Özüdoğru, çocuğun aracına taş attığını zannettiğini öne sürdü. Çocuğu ormana götürmediğini söyleyen Özdoğru, yaptıklarından pişman olduğunu belirtti.

Sanık ifadesinde, "Aracımla caddeden aşağı doğru inerken çatır çatır sesler duydum. Trafik ışıklarına geldiğimde sesler yoğun bir şekilde gelmeye başladı. Arabama taşlar atıldığını düşündüm. Arabamı durdurdum ve aşağı indim. Yaklaşık 5-6 çocuk gördüm. Onlara yapmayın dediğim halde bana el kol hareketleri yaparak küfürler ettiler. Aracın maddi değerinden ziyade rahmetli babamdan kaldığı için manevi değeri vardı." dedi.

Aracına erik atan çocuğu döven kişiye tahliye

Daha sonra aracından inerek çocukların peşine düştüğünü anlatan Özüdoğru, "Yalnızca bir çocuğu yakalayabildim. Darbetme niyetim yoktu. Zaten pişman olmuştum. Çocuğu yakalayınca elleriyle yüzünü kapatmıştı. Ben de çocuğun ellerine vurdum. Kaçan çocuklar nerede dedim. Mahallede olduğunu söyledi. Mahalleye geldik çocukla birlikte. Mahallenin arka tarafında ağaçlık bir alan varmış. Buraya girmeden şöyle bir baktım yakaladığım çocuk da arkadaşlarına seslendi. Çocuğu alıkoyma gibi bir niyetim de yoktu. Yalnızca bir elim çocuğun omuzundaydı. Zorla tutmadım. Kaçmak istese kaçardı." diye konuştu.

Aracına erik atan çocuğu döven kişiye tahliye VİDEO

Aracına erik atan çocuğu döven kişiye tahliye

AĞLAYARAK ANLATTI

Dayak yiyen çocuk mahkemede yaşadıklarını ağlayarak anlattı.

Pedagog eşliğinde beyanı alınan çocuk şunları anlattı: "Amcamlardan geliyordum. Bakkalın önünde mahalle maçı yapmış arkadaşlarımı gördüm. Erik yiyelim dedik. Mahallemizde erik aracı vardı. Sahibi de aracın yanında oturuyordu. İzin isteyip erik topladık. Sonra yolun oradaki çimenlikte oturup erikleri yiyip, aşağıdaki yola doğru atıyorduk. Yediğimiz eriklerin çekirdekleri kırmızı ışıkta duran bir araca gelmiş. İki arkadaşım arabanın sahibinin geldiğini görmüş. Biz şaka zannettik. İki arkadaş kaçtılar. Biz de kaçmaya başladık. Ben de orada bulunan bir sitenin güvenliğine doğru giderken şahıs beni tuttu. Benim yüzümün sol tarafına eliyle vurdu. Yere düştüm. Enseme doğru yumruk atmaya başladı. Yerdeyken suratıma tekme attı. O sırada topladığım eriklerin bir kısmı cebimden düşmüştü."

Aracına erik atan çocuğu döven kişiye tahliye

"ORMANIN İÇİNE GÖTÜRDÜ"

Kendisini döven kişinin "Beni arkadaşlarının yanına götür" dediğini anlatan M.Y.K, "Ben de korktuğum için mahalleye götürdüm. Şahıs mahallede arkadaşlarımı göremeyince 'Ben sana ne yapacağımı biliyorum.' dedi. Mahallenin yakınındaki ormanın içine götürdü. Ormana götürürken de 'Siz elinize bomba aldınız, pimi çektiniz bekliyorsunuz. Size Aydınlı'yı dar edeceğim.' dedi. Sonra Gülin Kaya isimli kadın geldi. 'Sen ne yapıyorsun burada çocuğa' dedi. O da 'Arabama taş atmasaydı' dedi. Gülin abla da 'Polisi arayacağım' deyince şahıs küfür etti. Beni de Gülin ablaya doğru itti. Gülin abla da bana 'Evine kaç' dedi. Ben eve gittim." şeklinde konuştu.

TAHLİYE KARARI

Ancak ilk celsede Ufuk Özdoğru'ya tahliye kararı çıktı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)