Arda Turan kimdir

Arda Turan kimdir

30 Ocak 1987 İstanbul doğumlu genç yıldız futbol kariyerine 9 yaşında Bayrampaşa Altıntepsi Spor'da başladı.

Hırsı ve azmiyle dikkat çeken Turan 12 yaşınada Galatasaray Spor kulubünün alt yapısına transfer edilmiştir. PAF takımında aralıksız olarak dört yıl top koşturduktan sonra Gheorghe Hagi'nin teknik direktörlüğü döneminde A takıma yükselmiştir. Bu sürede forma şansı bulamayan Arda Turan kiralık olarak bir sezonluğuna Vestel Manisaspor'a transfer olmuştur. 2005-2006 yıllarında Galatasaray'a geri dönen Arda Turan Şampiyonlar ligindeki başarıları sayesinde ilk onbirin vazgeçilmezleri arasındaki yerini aldı.

2008'DE MİLLİ TAKIMDAKİ İLK GOLÜNÜ ATTI

İlk kez çağrıldığı A millî Takımda, özel maçta Lüksemburg karşında forma giydi. Ayrıca ilk golünü 25 Mayıs 2008 de Uruguay'a kafayla atarak Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.11 Haziran 2008 günü oynanan İsviçre - Türkiye maçında son dakikada attığı golle, UEFA tarafından maçın adamı seçildi ve dikkatleri üzerine çekti. 2009 yılında resmi olarak Galatasaray takımının kaptanı seçildi. 2011 yılında Atletico Madrid İle 5 yıllık sözleşme imzalayarak Galatarasay'dan ayrıldı.

Kısa zamanda Atletico Madrid'in en önemli futbolcusu haline gelen Arda Turan, bu forma altında UEFA kupasını ve İsyanya şampiyonluğunu kazandı. Turan, şu anda Atletico Madrid takımında oynamaya devam etmektedir.