Arınç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AYM cevabı
Ajanslar

Arınç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AYM cevabı

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmalarına karşı çıktığını söyleyen Bülent Arınç, yaptıklarının bir gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledi.

"AYM'Yİ CANDAN TEBRİK EDİYORUM"

Bilkent Üniversitesi'nde 'Dünden Bugüne Türk Siyaseti' konulu konferansta konuşan Arınç, AYM'nin geç bile karar verdiğini vurguladı, "Adeta oy birliği ile alındı. Ben o 3 tane üyeyi de (ret oyu verenlerin) şahsen tanırım onların da hukuka bağlı olduğuna inanırım. Göreceksiniz onların da gerekçeleri vardır. 12 üyenin çok doğru karar verdiğini düşünüyorum ve onları candan tebrik ediyorum" dedi.

"İSTESEN DE İSTEMESEN DE KABUL EDİLMESİ GEREKİR"

Bülent Arınç devamında "AYM'nin kararına saygı duymuyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da cevap verdi:

"AYM kararları istesen de istemesen de herkesin kabul etmesi gereken kararlardır. Anayasa Mahkemesi kararını tanımıyorum demek bu Anayasa mevcut oldukça çok geçerli bir söz değil. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı bu mevcut Anayasa’ya göre seçildi. Sayın Cumhurbaşkanı bunu kabul etti, halka gitti. Bu Anayasaya’ya göre and içti, and içerken ben farklı bir cumhurbaşkanıyım demedi, Leyla Zana gibi de yapmadı. Biz de kendisini ayakta alkışladık. Bu Anayasa’da yazdığı için rektörleri atıyor, Yargıtay’a, Danıştay’a üye seçiyor"

Arınç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AYM cevabı VİDEO