Arınç'tan yeni bakanlar kurulu yorumu

Arınç'tan yeni bakanlar kurulu yorumu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişiklikle ilgili, ''Yeni görev alan arkadaşlarımızın da mutlaka başarılı olacağına inanıyorum. Kendilerini tebrik ediyorum'' dedi.

Arınç, CNN Türk televizyonunda yayınlanan Aykırı Sorular programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kabinede olduğu süre içerisinde yaptığı açıklamalarla en tartışmalı isim konumundaki İdris Naim Şahin'e sahip çıkan Arınç, "Kendisini başarılı buluyordum" açıklamasında bulundu.

ARINÇ İDRİS NAİM ŞAHİN'E SAHİP ÇIKTI

Arınç'tan yeni bakanlar kurulu yorumu

YENİ BAKAN OLANLARI TEBRİK ETTİ

Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliğin hayırlı olmasını dileyen Arınç, şunları söyledi:

''Yazılıp, çizilip, konuşuluyordu kabinede değişiklik olacağı. Bu tamamen Başbakanın takdirinde olan bir konu. Çalışma arkadaşlarını, ekibini zaman içerisinde bazı değişimlerle karşımıza çıkarıyor.

Ben Mayıs 2009'da Başbakan Yardımcılığına atanmıştım, 4. yılım içerisindeyim. Daha önceki dönemlerde de bazı değişiklikler yapılmış, 3 bakanımız ayrılmış, bir başkası gelmiş. Bazen tek olmuş bazen daha kapsamlı olmuş. Bu dönem için de böyle bir beklenti vardı. Kaldıki sayın Başbakan da 'her zaman her şey olabilir' diye bir işaret vermişti. Ben öncelikle görev yaparken bugün için ayrılmış olan değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Benim 4 yıl hükümet içerisinde görebildiğim kadarıyla, onun öncesinde de takip ettiğim kadarıyla çok başarılıydılar herkes kendi alanında. Şimdi yeni görev alan arkadaşlarımızın da mutlaka başarılı olacağına inanıyorum. Kendilerini tebrik ediyorum.''

AK Parti'nin dinamik, yarışmacı, demokrasiyi benimsemiş bir parti olduğunu ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

"Kamuoyunun en çok tartıştığı nedir? 3 dönem üst üste milletvekilliği yapanların en azından bir dönem ara vermesi. Bu aslında bu düşüncemizin bir ürünüdür. Belediye başkanları, il başkanları, il yönetim kurulları içerisinde yer alanlar da her kongrede mutlaka yüzde 30, yüzde 40 değişime uğramaktadır.''

"ZAMANLA BAŞKA İSİMLER DE GELEBİLİR"

Bakanların hükümet içerisinde kendi alanlarında projeleri, yapmak istedikleri ve ekipleri olduğunu, bu çalışmalarını süreç içerisinde de başarıyla yürüttüklerini belirten Arınç, zaman içerisinde partide başka isimlerin de bakanlık yapabileceğini söyledi.

Arınç, ''Çünkü bu insanlardan istifade etmek gerekir. Siyasi gereklilik olabilir. Yani o kişinin bakan olmasının o il için, parti teşkilatı için ayrı bir anlamı vardır veya bir başkası bekler. Çünkü ben mesela 2009 mart ayında yapılan genel mahalli seçimlerden sonra hükümet değişikliği yapılmıştı. Ben o zaman göreve başlamıştım. Şimdi 2011 seçimleri geçti yeni bir hükümet kuruldu ve ilk değişikliğini şimdi yapıyor. Onun zamanlaması ihtiyaçlara göre'' diye konuştu.

''Yadırganacak bir şey yok'' denilmesi üzerine, ''Hiç yadırganacak bir şey yok'' dedi.

"

''Türkiye'de toplumsal mutabakatın büyük oranda olduğu Kürt sorununu aşma yönteminiz Türkiye'nin genelinde karşılık buluyor. Burada kritik isimlerden birisi İdris Naim Şahin'di. Pek çok sebepten dolayı Sayın Şahin'in daha milliyetçi bir politika izlediği söyleniyordu. Muammer Güler Bey'in bütün kesimlerle diyalog kurabilen ve sanki Kürt meselesi sürecinde bir simgesi, anlamı varmış gibi geldi. Bu yorumlama doğru mu? Siyaseten artık İdris Naim Şahin bey bir yük haline gelmiş miydi?'' şeklindeki soru üzerine Arınç, bu soruya cevap vermesinin etik olmayacağını söyledi.

"İDRİS NAİM ŞAHİN BAŞARILIYDI"

Arınç, şöyle konuştu:

''Parlamentoda ve hükümette birlikte çalıştığımız arkadaşım için kamuoyunda, basında veya bir başka yerde yapılan tartışmalara benim taraf olmam söz konusu olamaz.

Ancak İdris Naim Şahin arkadaşımız mülkiye kökenli bir arkadaşımızdır. Kaymakamlık yapmıştır. Daha sonra büyükşehir belediyesinde çalıştı. Partimizin uzun yıllar genel sekreterliğini yaptı ve haklı olarak bir bakanlığa atandı. Bakanlığı belki kısa süreli oldu ama bu süre içerisinde ben bakanlık teşkilatı içinde genel kabul gördüğüne inanıyorum. Ama gazetelerde yazılan, kendi konuşmaları, o konuşmalar sebebiyle birilerinin onu eleştirmesi konusu tamamen vicdanların takdir edeceği bir konu. 'Bu görev değişikliğinin onlarla irtibatı var mı, yok mu' derseniz. Vardır desem de yoktur desem de bu benim ağzımdan çıkacak bir söz değil. Ben İdris Naim Şahin arkadaşımızın bakanlığında başarılı olduğunu, en azından bakanlık teşkilatının Emniyet Genel Müdürlüğü de olmak üzere, valiler de olmak üzere, kaymakamlar da olmak üzere onun kişiliğinden ve bakanlığından memnun olduğunu biliyorum.''