Arkadaşı yeğeninin yüzüne asit atan enişteyi anlattı

C

İstanbul Ataşehir’deki Develi restoranda eşinin 3 yaşındaki yeğeni Y.K.’nın yüzüne sülfürik asit sıkan Cihan Araçman, şimdi cezaevinde yargılamanın başlayacağı günü bekliyor. "Aile benim çocuğuma ilgi göstermiyordu, kıskandım" diyen Araçman’ın arkadaşı K.S., "kimyasal enişte"yi anlattı.

Birkaç yıl önce tanıştığı ve ailece görüştüğü Araçman’ın gösterişi sevdiğini söyleyen K.S., Araçma'nın olayı kendisine anlattığını kaydederek, şunları ifade etti:

Arkadaşı yeğeninin yüzüne asit atan enişteyi anlattı

"EMNİYETTE TANIDIĞIN VAR MI DİYE SORDU"

"Tanımadığımız biri, bilmediğimiz bir sebeple Y.’nin yüzüne kimyasal madde attı. Herkes hastanede. Ben evde oğluma bakıyorum. Sanırım Y. bir gözünü kaybetti ama diğer gözü için hâlâ umut var. Lütfen Y. için dua et’ dedi. Gözaltına alınmadan önce de telefonla konuştuk. ‘Restoranda kamera görüntüleri varsa yok edilmesini istemiyoruz. Emniyette tanıdığın birileri var mı?’ diye sordu. Birkaç saat sonra yakalandığını öğrendim."

"SİVRİ HAREKETLERİ VARDI"

Araçman’ın arkadaşı K.S., anlatımlarını şöyle sürdürdü: "Çok şaşırdım ve üzüldüm. Cihan’ın sivri hareketleri vardı. Çok gösterişi sever, sabırsız ve ısrarcı biriydi. İş anlamında zamanla olması gereken bir şeyde bile çok ısrar eder ve buna takardı. Bu tavırlarının aşılamayacak bir duruma geldiğini fark etmedim.

Arkadaşı yeğeninin yüzüne asit atan enişteyi anlattı

OĞLU GÜZEL OLMASAYDI NE YAPARDI BİLMİYORUM

Arabasının, evinin, karısının hatta çocuğunun güzel olması gibi bir kaygısı vardı. Oğlu güzel olmasaydı ne yapardı bilmiyorum. Babasıyla Cihan’ın oğlunun doğum gününde tanışmıştım. Çok ciddi bir adam. Bastırılmış duygularının, babasının onu yetiştirme tarzından kaynaklandığını düşünüyorum."