ATAK helikopteri tanıtıldı

atak

Genelkurmay Başkanlığı, T-129 ATAK helikopterinin tanıtılması amacıyla, Güvercinlik'teki Kara Havacılık Komutanlığının kapılarını basın mensuplarına açtı.

DİĞER HELİKOPTERLERE FARK ATTI

Havacılık sektöründeki en son teknoloji kullanılarak üretilen T-129 ATAK, sınıfındaki diğer helikopterler için yapılması oldukça güç olan manevraları başarıyla gerçekleştirerek göz doldurdu.

ATAK helikopteri tanıtıldı

ATAK HELİKOPTERİ FOTOĞRAFLARI

Yerli helikopter ATAK'ın kendi ağzından görevleri İZLE

DENEYİMLİ PİLOTLAR TEST ETTİ

Brifingin ardından, Kara Havacılık Komutanlığının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde birçok operasyonda görev almış deneyimli pilotları, 2 helikopter ile gösteri uçuşu yaptı.

ATAK helikopteri tanıtıldı

SINIFININ EN ÜSTÜN HELİKOPTERLERİNDEN BİRİ

T-129 ATAK, 5 palli ana rotor, güçlü motoru, yeni nesil hedef tespit sistemi, entegre kask sistemi, etkin ve özgün silah teknolojisi, sayısal kokpit mimarisi, görev bilgisayarları ile gelişmiş uçuş ve atış kontrol istemleriyle öne çıkarken, pilotlar, üstün manevra kabiliyeti, güçlü motorları ve silah sistemiyle ATAK'ın sınıfının en üstün helikopterlerinden biri olduğunu bildirdi. Helikopter, iki pilotun da maksimum görüşe sahip olduğu tandem adı verilen önlü arkalı kokpit dizaynıyla dikkati çekiyor. Yüksek manevra kabiliyetine sahip ana rotor sistemi ve her biri bin 292 beygir güç üreten iki motoru helikopteri benzerlerinden üstün kılıyor.

ATAK helikopteri tanıtıldı

274 KİLOMETRE HIZA ULAŞIYOR

Ortalama görev ağırlığıyla 274 kilometre hıza ulaşabilen ATAK, standart yakıt ile 3 saat havada kalabiliyor ve 519 kilometre menzile ulaşabiliyor. 14 metre 60 santim uzunluğa ve 3 metre 95 santim yüksekliğe sahip helikopter, paller ile gövdenin yakın olmasının da etkisiyle üstün bir manevra kabiliyeti gösteriyor. ATAK, 90 dereceye yakın açılarla yükselme, dalma, burun ya da kuyruk sabit kalacak şekilde kendi etrafında dönme ve yana uçuş gibi helikopterler için zor kabul edilen manevraları başarıyla gerçekleştiriyor.

ATAK helikopteri tanıtıldı