ATAK helikopteri TSK'ya teslim edildi

İlk yerli milli helikopterimiz "ATAK" burada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. Kara Havacılık Komutanlığında düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, konuşmalarının ardından sahada ATAK'ın kokpitine çıktılar.

ATAK helikopteri TSK'ya teslim edildi

BÜYÜK EMEĞİMİZ VAR

Katılımcılara seslenen Başbaka Erdoğan, ATAK'ın gelişiminde büyük emek verildiğini, 2002 yılında aldıkları kararın kararın ne kadar doğru olduğunu gördüklerini söyledi.

ATAK helikopteri TSK'ya teslim edildi

ARTIK İTHAL EDEN DEĞİL İHRAÇ EDEN BİR ÜLKE

Cihaz ve ekipmanların Türk mühendisler tarafından hazırlandığını ifade eden Başbakan, "Bundan sonra Türkiye artık helikopter ithal eden değil ihraç eden konumunda olacaktır. Savunma sanayine getirdiği özelliğiyle çok önem arz ediyor.Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

KIBRIS'TAN ÖNEMLİ DERSLER ÇIKARDIK

Başbakan Erdoğan'dan sonra sözü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aldı. ATAK projesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı, "1974 Kıbrıs harekatı bize çok önemli dersler çıkardık. Türkiye olarak çok ileri teknolojiye sahibiz." dedi.

TOPRAKLARIMIZIN GARANTİSİ TSK

Gelebilecek zararlara karşı TSK'nın devamlı güçlü tutulması gerektiğini vurgulayan Gül, "Topraklarımızın garantisi silahlı kuvvetlerimizdir, Türk milleti silahlı kuvvetlerini hep gözbebeği gibi bakmıştır. Bundan sonra da öyle bakacaktır. " ifadelerini kullandı.