Atletico Madrid 18 yıl sonra lider

Atletico Madrid 18 yıl sonra lider

Geçen sezonları da sayarsak La Liga'da 59 maç haftasının ardından liderliği kaybeden Barcelona, Nou Camp'ta 31 maç sonra ilk yenilgisini aldı.

Atletico Madrid ise yaklaşık 18 yıl sonra lider oldu. Atletico en son olarak 25 Mayıs 1996 tarihinde liderlik koltuğuna oturmuştu. Sakat olan Arda Turan'ın kadroda olmadığı maçta Atletico Madrid, Real Sociedad karşısında 3 puanı, Villa (Dk. 37), Diego Costa (Dk. 72), Miranda (Dk. 74) ve yeni transfer Diego'nun (Dk. 87) golleri ile aldı. Tarihindeki 23 maçtır kaybetmeme rekorunu egale eden Atletico Madrid için tek kötü haber sakatlanan David Villa'nın büyük olasılıkla çarşamba günü Kral Kupası'nda Real Madrid'e karşı forma giyemeyecek olması oldu. Puanını 57'ye çıkartan Atletico Madrid, en yakın rakipleri Barcelona ve Real Madrid'in 3 puan önüne geçti.

ARAGONES ANILDI

Bu arada Luis Aragones'in ölümünden dolayı Vicente Calderon Stadı'nda duygulu anlar yaşandı. Maç öncesinde Atletico Madridli veteran futbolcular Aragones'in anısına büyük bir 8 numaralı formayla saha ortasına gelirken, taraftarlar da dev bir Aragones pankartı açıp, kulübün efsanevi ismini uğurladı. Sahada da Atletico Madrid'İn ilk golünü atan Villa, ellerini gökyüzüne kaldırarak bu golünü milli takımdan hocası olan Aragones'e adadı.

REAL MADRİD BİLBAO'DA 2 PUAN BIRAKTI

Öte yandan La Liga'da son haftaların öne çıkan takımı Real Madrid, Athletic Bilbao deplasmanında berabere kaldı. Real Madrid 64. dakikada Jese'nin golüyle 1-0 öne geçse de ev sahibi Athletic 73. dakikada İbai Gomez'in golüyle beraberliği sağladı. Real Madrid'de Cristiano Ronaldo 75. dakikada rakibine yaptığı sert hareketten dolayı direkt kırmızı kart gördü. İspanyol medyasında tartışmalara neden olan ve ''abartılı'' olarak yorumlanan kırmızı kart, Ronaldo'nun ligde gelecek hafta oynamasını engellese de Portekizli futbolcu 5 Şubat çarşamba günü Kral Kupası yarı finalinde Atletico Madrid'e karşı forma giyebilecek.