Avni Özgürel kimdir

Avni Özgürel

Avni Özgürel, 1948 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehir Ankara’da bitirdi. İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi-Maliye Bölümü’nde yükseköğrenimini tamamladı.

Bu yıllarda Ulus gazetesinde yazmaya başladı. Bu onun gazetecilikteki başlangıcı oldu. Daha sonra Milliyet, Akşam, Yeni İstanbul, Ayrıntılı Haber gibi çeşitli gazetelerde gazetecilik yaptı. 1981 senesinde TRT sponsorluğunda Bulgaristan Türkleri'nin hayatını anlatan bir film senaryosu olan Belene’yi kaleme aldı.

GENÇLİĞİNDE UNESCO’DA DERECE YAPTI

Özgürel’in siyasette daha aktif olması 1964-1965 yıllarında Türk Ocakları Gençlik Kolları’na üye olmasıyla başladı. Bu yıllarda öğretmenin teşvikiyle Türk Hava Kurumu’nun (THK) açtığı kompozisyon yarışmasına katıldı ve Türkiye birincisi oldu. Bu birincilikle Özgürel’in yazısı UNESCO’ya kadar gitti ve orada da derece aldı.

SABAH VE RADİKAL’DE ÇALIŞTI

Daha sonraki yıllarda da Sabah ve Radikal’de Özel Haber Müdürlüğü yaptı. Doğan Yayın Grubu bünyesinde bulunan Yeni Ufuk Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği de yaptı.  2012 yılında gazeteci sıfatıyla Kandil’de PKK liderlerinden Murat Karayılan’la röportaj yaptı.

AKİL İNSANLAR HEYETİNDE YER ALDI

3 Nisan 2013 tarihinde açıklanan 63 kişilik Akil insanlar listesine Ege Bölgesi'nden girdi.

“ÖCALAN’I MİT’İN KURDUĞU DERNEKTE GÖRDÜM”

Aksiyon dergisine yaptığı açıklamalarda Abdullah Öcalan'ı MİT’in kurduğu derneklerin birinde gördüğünü söylemişti. Özgürel, “İşte ben Öcalan'ı, gittiğimizde böyle çay filan da getiren genç birisi olarak orada gördüm. Ben onu zaten İslami Büyük Doğu’dan tanıyorum. İmran Öktem’in cenaze namazı protestosunda İslami Büyük Doğu Grubu’ndan katılanlardan biri Öcalan’dı” ifadelerini kullanmıştı.

KİTAPLARI

-İşaret Taşları

-Din ve Cumhuriyet

-Osmanlı’ya Hasret Topraklar

-Ayrılıkçı Hareketler

-Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu

-Portreler Galerisi - Küllenen İzler - 1

-Portreler Galerisi - Küllenen İzler - 2

-Hrant Dink Cinayeti