Avrasya Tüneli inşaatı devam ediyor

Kazlıçeşme ve Göztepe arasındaki mesafeyi 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor.

DENİZDE EN DERİN NOKTA AŞILDI

Boğaz’ı altındaki 3.4 kilometrelik bölümün 2.2 kilometresi kazıldı. Denizden en derin noktanın aşıldığını ve en riski kazı çalışmalarının geride kaldığını belirten uzmanlar, 1.2 kilometre sonra Avrupa yakasına ulaşacaklarını söyledi.

Avrasya Tüneli inşaatı devam ediyor

ZEMİN TESTİ YAPILIYOR

Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, kazı çalışmaları başlamadan önce de gemiden yapılan özel deliklerle zemin testi yaptıklarını söyledi.

Sondaj sonrası deniz altındaki kazma çalışmalarının belirlendiğini söyleyen Arıoğlu, “TBM günde ortalama 10 metre kazıyor ve 24 saat çalışıyor. Belli aralıklarla bakımı yapılıyor. Deniz seviyesinden en derin nokta olan 106.4 metrelik mesafeyi geride bıraktık. İşin en zor bölümü geçildi."

Avrasya Tüneli inşaatı devam ediyor

PROJE YÜZDE 47 TAMAMLANDI

Arıoğlu, "Şimdi her metrede 5 cm yükselerek yola devam ediyoruz” dedi. Projenin tümü değerlendirildiğinde işin yüzde 47’sini tamamladıklarını belirten Arıoğlu, resmi açılış takviminin Mart 2017 olduğunu, ama hedeflerinin Ekim-Kasım 2016’da bitirmek olduğunu kaydetti.