Avrupa geri adım atmaya başladı

Avrupa geri adım atmaya başladı

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'deki iç siyaset konularının tek muhatabının Türkler olduğunu ve Türkiye'nin istikrarını önemsediklerini söyledi. Macaristan Devlet Radyosu Kossuth Radio'da haftalık konuşmasını yapan Orban, sığınmacı krizi ve gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE İSTİKRARLI OLMALI"

Sığınmacı krizinin çözümü amacıyla varılan Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatını değerlendiren Viktor Orban, ''Macaristan Türkiye'ye saygı duyuyor. Türkiye'deki iç siyaset konularının tek muhatabı Türklerdir. Kendileri ne istedikleri kararını verebilirler. Macaristan'ın görüşü; Türkiye istikrarlı olmalı, bunun aksi bizim için de ciddi bir tehlike anlamına gelebilir. Türkiye'de düzeni, huzuru, istikrarı sağlayan siyasi güçleri desteklememiz gerekli.'' dedi. ,

SIĞINMACI MESELESİ

Orban, sığınmacıların ülkeye kabul edilmemesi için Macaristan Ulusal Meclisi'nde oylanan ve reddedilen anayasa değişikliği teklifine ilişkin ise sığınmacı konusunun partilerüstü değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, ''Brüksel'de 15-16 Aralık'taki AB zirvesinde, AB'nin gelecek yıllardaki göçmenlik konusundaki duruşu belli olabilir.'' diye konuştu.