Aydın'da bir doktor eşini banyoda bıçaklayarak öldürdü

Aydın'da bir doktor eşini banyoda bıçaklayarak öldürdü

Dün akşam saat 22.00 sıralarında Ordu Caddesi üzerinde bulunan Manolya apartmanının üçüncü katında meydana gelen olayda, doktor Hasan Kurtuluş(43), akşam yürüyüşünden gelen eşi Ayşegül Kurtuluş(46)'a banyoda yıkandığı sırada mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla saldırdı.

KARISINI BANYODA ÖLDÜRDÜ

Bıçağı karısının vücuduna 35 kez saplayan şizofreni hastası Kurtuluş, daha sonra polisi arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine gelen polis, Ayşegül Kurtuluş'u banyodaki küvette kanlar içerisinde buldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ayşegül Kurtuluş'un hayatını kaybettiğini belirledi. Evde gözaltına alınan Hasan Kurtuluş'un bu sırada polise 'Hak etmişti' dediği öğrenildi. Olayı duyarak gelen Ayşegül Kurtuluş'un yakınları sinir krizi geçirdi.

Aydın'da bir doktor eşini banyoda bıçaklayarak öldürdü

"KARIMI ÖLDÜRDÜM GELİN BENİ ALIN"

Kurtuluş, olayın ardından polisi arayarak, "Karımı öldürdüm gelin beni alın" dedi. Nazilli Devlet Hastanesi koordinatörü Nail Ündağ ve hastane Başhekimi Dr. Mehmet Kurnaz olay yerine gelerek bilgi aldı. Ayşegül Kurtuluş'un cesedi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Aydın'da bir doktor eşini banyoda bıçaklayarak öldürdü

DOKTOR ŞİZOFRENİ HASTASI ÇIKTI

On yıldan beri Nazilli Devlet Hastanesi'nde Biyokimya uzmanı olarak görev yapan Doktor Hasan Kurtuluş'un uzun süredir Paranoid Şizofreni hastası olduğu ve tedaviyi kabul etmediği öğrenildi. Olaydan sonra gözaltına alınan Hasan Kurtuluş polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Aydın'da bir doktor eşini banyoda bıçaklayarak öldürdü

NEDEN YAPTIĞINI HATIRLAMIYORMUŞ

Hasan Kurtuluş’un emniyetteki ifadesinde, "Eşim yürüyüşten geldi, duşa girdi. Bıçağı alarak peşinden girdim. Kaç sefer bıçağı savurduğumu ve neden yaptığımı hatırlamıyorum" dediği öğrenildi. Kurtuluş’un ayrıca tedavisi için kullandığı ilaçları15 gündür almadığını söylediği belirtildi. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Hasan Kurtuluş tutuklandı.

TÖREN DÜZENLENECEK

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 1991 yılından beri paranoid şizofreni tanısıyla tedavi gördüğü öğrenilen Hasan Kurtuluş ile Ayşegül Kurtuluş’un 2002 yılında evlendikleri ve çocuklarının olmadığı öğrenildi. Ayrıca çiftin, Hasan Kurtuluş’un sigara kullanması nedeniyle sık sık tartıştığı ileri sürüldü. Olay sırasında apartman sakinlerinin ise herhangi bir ses duymadıkları anlaşıldı. Ayşegül Kurtuluş için görev yaptığı Nazilli Devlet Hastanesi’nde tören düzenleneceği belirtildi. Hastane Koordinatörü Nail Ündağ, "Böyle bir olayın yaşanması bizi üzüntüye boğdu. Her ikisi de sevilen personelimizdi. Çok üzgünüz" dedi.

Aydın'da bir doktor eşini banyoda bıçaklayarak öldürdü