Aydın'da doktorun Whatsapp'tan teşhis koyduğu çocuk öldü

Geçtiğimiz cumartesi gecesi saat 01.00 sıralarında göğsünün ağrıdığını söyleyen 9 yaşındaki Mert Kahveci, şikayetleri artınca ailesi tarafından Nazilli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Burada yapılan ilk muayenenin ardından acil doktoru V.Ş, çocuğun göğüs röntgenini çekip durumu Çocuk Uzmanı Dr. E.Ö’ye bildirdi. İddialara göre, telefonda aldığı bilgiler üzerine Dr. V.Ş’den çekilen röntgen filmini Whatsapp’tan kendisine yollamasını isteyen Dr. E.Ö, sabah hastaneye geleceğini söyleyerek cep telefonundan durumunu incelediği 9 yaşındaki çocuğun hastaneye yatırılmasını istedi.

Aydın'da doktorun Whatsapp'tan teşhis koyduğu çocuk öldü

ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Çocuk ise pazar günü hayatını kaybetti. Whatsapp üzerinden çocuklarının röntgen filmini istediğini iddia ettikleri Doktor E.Ö’nün pazar günü öğle saat 12.45 sıralarında hastaneye geldiğini, bütün ısrarlara rağmen daha teşekküllü bir hastaneye sevk edilmediklerini söyleyen baba Şahin Kahveci, morg girişinde eşine sarılarak gözyaşı döktü. Anne Elvan Kahveci ise, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Kardeşinin ölüm haberini alarak hastaneye koşan minik Mert’in ağabeyi Melih Kahveci de babasına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Aydın'da doktorun Whatsapp'tan teşhis koyduğu çocuk öldü

"BİZİ SEVK EDİN DEDİM"

İstiklal İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Mert’in doktor ihmali sonucunda hayatını kaybettiğini ileri süren baba Kahveci, “Göğüs kafesim ağrıyor, nefes alamıyorum’ dedi çocuk. Acildeki doktor filmini çektirdi. Kan tahlili yaptırdı. Ondan sonra çocuk doktorunu aradı. Çocuk doktoruna filmleri Whatsapp’tan gönderdi. Doktor da telefondan ‘Bu hastayı yatırın’ dedi. ‘Şu ilaçları verin yatırın, ben sabah geleceğim kontrol edeceğim’ dedi. Pazar saat 12’de gelmiş, kontrol etmiş. Eşim beni aradı, doktor geldi acil ilaçlar lazımmış. Hemen reçeteyi alıp ilaçları aldım. B2 vitamini yazmış ama burada yokmuş. Sadece eksik olan oydu. Dediği ilaçları aldım geldim. ‘Bu ilaçları kullanınca sıkıntı kalmayacak’ dedi. ’Doktor bey’ dedim. ’Ben çocuğun durumunu iyi görmedim. Bizi gönderin. Sevk edin. Bizim İzmir’de tanıdık doktorlarımız var’ dedim. ’Bizim sevkimizi yapın’ dedim. Doktor bey, ‘Öyle bir şey olsa sevk ederim’ dedi. ‘Sevke gerek yok’ dedi. Akşam oldu çocuk daha kötü oldu. Ertesi gün oldu, çocuk daha kötü oldu. Saat 3’ten sonra artık çocuk kan kusmaya başladı. Doktoru aradım. Oradaki görevlileri çağırmama rağmen gece 3’te filmi çekildi, 5’te bir daha filmi çekildi. Doktor saat 6.45’te geldi. Geldiğinde çocuk zaten eks olmuştu. Nabız sıfıra düşmüştü. Ben kontrol ettim. Çocuğun ağzından burnundan kan gelmeye başlamıştı” dedi. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan minik Mert’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin anlaşılması için İzmir Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

Aydın'da doktorun Whatsapp'tan teşhis koyduğu çocuk öldü

ŞEKER KOMASINA GİRDİ İDDİASI

Hayatını kaybeden küçük çocuğun bir yakını ise, minik yavruya ilk etapta vücutta bakteriyel enfeksiyon teşhisi konulduğunu, 131 olan şeker değerinin ise enfeksiyonun artması üzerine 355’ye yükseldiğini ileri sürerek, bunun da kalp krizi ya da şeker koması riskini beraberinde getirdiğini iddia etti.

Aydın'da doktorun Whatsapp'tan teşhis koyduğu çocuk öldü

HASTANE DE İNCELEME BAŞLATTI

Nazilli Devlet Hastanesi yöneticisi Doktor Şafak Çalışkan, ailenin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmanın neticesine bakarak gereğinin yapılacağını kaydetti. Nazilli Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.