Ayhan Çarkın: Ellerime hiç Kürt kanı bulaşmadı sıçradı

cark

1990'lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayet ile ilgili davanın ikinci duruşmasına Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Mahkeme heyeti, duruşmaya avukatlar arasında çıkan tartışma nedeniyle öğle arası verdi.

DURUŞMAYA KATILAN İSİMLER

Duruşmaya; tutuklu sanık Ayhan Çarkın, tutuksuz sanıklar Korkut Eken, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Ahmet Demirel, Lokman Külünk, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Uğur Şahin, Abbas Semih Sueri, Yusuf Yüksel, Enver Ulu, Muhsin Korman, Nurettin Güven ile CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Pervin Bulda, Sabahat Tuncel, Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak ve izleyiciler katıldı.

Tutuksuz sanık Mehmet Ağar, 7 günlük istirahat raporu sunarak duruşmaya katılmadı. Duruşmaya verilen aranın ardından davanın tek tutuklu sanığı Ayhan Çarkın savunmasına devam etti. Çarkın, dosya kapsamına dönemin cumhurbaşkanı, başbakanı ve görevini yapmayan sorumluların eklenerek genişletilmesini istedi.

''ELLERİME HİÇ KÜRT KANI BULAŞMADI, SIÇRADI''

Çarkın ayrıca, “Sanki Milli Güvenlik Kurulu'nda bu kararları ben almışım gibi benim üzerimde psikolojik baskı yapılmasını anlamış değilim. Benim ellerime ne doğusunda ne batısında hiç Kürt kanı bulaşmadı. Sadece sıçradı. Ben şimdi o kanı temizliyorum.” dedi.

Savunması alınacak sanık Enver Ulu, duruşmada olan kişilerin kim olduğunu bilmediğini ve adresini vermek istemediğini söyledi. Bu ifadelerine müşteki avukatları bu duruma itiraz etti ve “biz öldürdüğün adamların aileleriyiz” tepkisinde bulundu. Ulu, daha sonra açık adresini mahkemeye bildirdi.

''SİZ BİZE GÖRE KATİLSİNİZ''

Savunması alınan Uğur Şahin, müşteki avukatlarının sanıklara katil denilmesine karşı çıktı. Bunun üzerine müşteki avukatlardan biri, “Siz bize göre katilsiniz. Sizi biz savunmak zorunda değiliz.” dedi.

''SİZİN KATİL DEDİKLERİNİZLE GURUR DUYUYORUZ''

Bunun üzerine sanık avukatlarından biri de “Biz sizin katil dediklerinizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerinde sanık avukatları ve müşteki avukatları arasında tartışma yaşandı. Mahkeme duruşmaya öğle arası verdi.