Ayşe Hür'ün Necip Fazıl tweet'i tepki çekti

Ayşe Hür'ün Necip Fazıl tweet'i tepki çekti

ENSONHABER.com/DETAY HABER Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayşe Hür'ün Necip Fazıl Kısakürek'le ilgili attığı tweet'ler tepki çekti. Hür, gündeme bomba gibi düşen "Necip Fazıl'dan Menderes'e yalvaran mektuplar" haberi için "Necip Fazıl parayı davalar için değil, kumar için istiyor" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Twitter'daki takipçileri de Ayşe Hür'e sert tepki gösterdi.

"NECİP FAZIL MENDERES'TEN PARA İSTİYOR" HABERİ

Günün en çok konuşulan haberlerinden biri kuşkusuz Necip Fazıl Kısakürek'in dönemin başbakanı Adnan Menderes'e yazdığı mektuplar ve bu mektuplarda yer alan "maddi" taleplerin yer aldığı belgelerin ortaya çıkmasıydı. Habertürk'ün haberinde yer alan bilgiye göre ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek, Menderes'e mektup yazarak dergi çıkarabilmek için ve tazminat davalarını karşılayabilmek için "belli miktarda maddi yardım" talebinde bulunuyor. Hatta bu talebini Habertürk'e göre "yalvaran" ifadelerle dile getiriyor.

"SÜRÜNMEKTEYİM, 10 BİN LİRA LÜTFEDİLİRSE.."

"Sürünmekteyim, 10 bin lira lütfedilirse" gibi ifadelerin yer aldığı mektuplarda Necip Fazıl Menderes'e "Benim yaptığımı yapanlara hükümetler ve rejimler servetlerini ve nimetlerini yağdırır" sitemde de bulunuyor.

SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Necip Fazıl'ın yazdığı mektuplar sosyal medyada da günün bombası olurken, konuyla ilgili açılan başlıklar da kısa sürede TT listesindeki yerini aldı. Boğaziçili tarihçi Ayşe Hür, Necip Fazıl'la ilgili haberi bir adım öteye taşıyarak ünlü şairin "davalar için değil, kumar oynamak için" Menderes'ten para istediğini öne sürdü.

"ATATÜRK'Ü ELEŞTİRİRKEN, İYİ NECİP FAZIL'A GELİNCE.."

Ayşe Hür'ün gecenin ilerleyen saatlerine kadar Twitter'daki takipçiler ile giriştiği Necip Fazıl tartışmasında konu başka alanlara da kaydı. Ayşe Hür, "Atatürk tabusunu eleştirirken beni alkışlayanlar, Necip Fazıl tabusuna dokununca ayağa kalkıyor, sizi çifte standartçılar" eleştirileri de sert bir karşılık buldu. Takipçileri ona Necip Fazıl'ın kendi geçmişine yönelik sözlerini hatırlattı.

GEÇMİŞİ İLE İLGİLİ SÖZLERİ HATIRLATILDI

Necip Fazıl'ın, hayatının bir döneminde içki ve kumar düşkünlüğü ile bir hayat sürdüğü bilinirken kendisinin de bu geçmişini "çöplük" olarak değerlendirdiği sık sık dile getirilir. Ayşe Hür'ün Twitter'da giriştiği Necip Fazıl tartışmasında kendisine karşı çıkanlar ünlü şairin kendi geçmişine yönelik sözleriye cevap verdi.

"BENİM GEÇMİŞİM ÇÖPLÜK, KARIŞTIRAN KÖPEKTİR"

Bilindiği üzere Necip Fazıl, geçmişte yaşadığı hayat tarzının ileride kendisine hatırlatılacağını önceden görerek, "Ben geçmişimi dürdüm, büktüm ve kaldırıp çöpe attım; bu çöpleri ancak köpekler karıştırır" demişti.

Öte yandan, tarihçi İlber Ortaylı ile Murak Bardakçı'nın da televizyon ekranlarında Necip Fazıl hakkındaki değerlendirmeleri de ortaya çıktı.

"KUMAR OYNARDI KADINA DÜŞKÜNDÜ"

Necip Fazıl'ın hayatının belli bir dönemini geçirdiği yaşam biçimine ilişkin "Kumar oynardı, at yarışını severdi ve kadın düşkünüydü" yorumları yapılırken, edebiyatçılığı ve şairliği hakkında da övgü dolu sözler söylendi.

SOKAKLARIN EFENDİSİ

Murat Bardakçı Necip Fazıl'ın sanatçılığı ve edebiyatçılığını överken, "Etiyle kemiğiyle sokakların efendisi bir adamdır" ifadelerini kullandı.

BARDAKÇI VE ORTAYLI: NECİP FAZIL KUMAR DÜŞKÜNÜYDÜ

Ayşe Hür'ün Necip Fazıl tweet'i tepki çekti

İslami camianın yakından tanıdığı tarihçi Kadir Mısıroğlu ise, Necip Fazıl Kısakürek için ilginç açıklamalarda bulunmuş. Mısıroğlu, Necip Fazıl'ın Abdulhamit'i savunmak için Sultan Abdulaziz'i eleştirdiğini ifade ediyor.

MISIROĞLU: "ABDULAZİZ'E SİRK HAYVANI DİYOR"

Kadir Mısıroğlu'nun iddiasına göre Necip Fazıl Kısakürek, Osmanlı Sultanı Abdulaziz'e "sirk hayvanı" benzetmesi yapıyor. Mısıroğlu, bu sözleri yüzünden kendisine tepki gösterdiğini açıklarken,"Ben onun dostu olduğum için yanlışlarıı söylemeye çalıştım" şeklinde konuştu.

KADİR MISIROĞLU'NUN NECİP FAZIL YORUMU

Ayşe Hür'ün Necip Fazıl tweet'i tepki çekti

İşte Ayşe Hür'ün Necip Fazıl hakkındaki tweet'i ve gelen tepkiler;

Ayşe Hür'ün Necip Fazıl tweet'i tepki çekti

AlperTerzioglu

Ayse Hür ve Türevleri olan Sabetayist Yahudi dönmeleri kendileri disindaki herkese Cahil, Deli, Alkolik, Kumarbaz Gibi sifatlar yakistiriyor

@ayseercetin

Ayşe Hür tarihçiliğinden medet ummak.. Allah başka dert vermesin.

@mmk63_63_63

Ayşe Hür'ün bir iddiası daha var ki, yazısında ne kadar bilimsellik kaygısı taşıdığını ortaya koyuyor: Bugün İslâm ülkelerinde

@bensogut

Ayse Hür ve onu rt leyenler hic icki icmiyor, hayatinda uyusturucu kullanmamis mülayim insanlar :)))) sakasiniz harbiden!!!

‏@dfevziergul

Beni ilgilendiren, asıl kendisi tövbeye muhtaç olan Ayşe Hür isimli kadının münasebetsizliği! ==>

‏@fatihcunkioglu

@HurAyse ''tövbe''nin ne demek olduğundan haberiniz var mı acaba ona isnad edilen bir söz değil midir o söz sizce.

‏@hamzagokhan

@HurAyse Özünde bir "İrfan" ve bir "Edeb" medeniyeti olan Tarihimize o kadar uzak ki bu kelamlarınız; Yazık size

‏@eminezgel

@HurAyse sen ne kadar terbiye siniri asarsan ayni sekilde sinirsiz cevabini alirsin.o yuzden dilini tutamiyorsan dilin zehirini de iceceksin

‏@eminezgel

@HurAyse deger yargi insnalarin keyif aldiklari seylere tukurmek degildir.sen sevme biz seviyorsak sana ne?biz senin keyfine ettikmi SAYGIII