Ayşe usta Artvin’de inşaatların aranan ustası oldu
İHA

fa

Artvin’in Borçka ilçesinde yaşayan Giresunlu Ayşe Topçu, eşi Kenan Topçu’dan öğrendiği inşaat işinde Artvin’in aranan ustalarından biri oldu. Harç hazırlayıp sıva yapan, kalas çakıp beton döken, parke dizip, evin elektrik hattını döşeyen Ayşe usta, işini sevdiğini söylüyor.

ANAHTAR TESLİM İNŞAAT

Giresun’dan 15 yıl önce Artvin’in Borçka ilçesine gelin gelen, bir kız annesi Ayşe Topçu, 7 yıl önce işlerinde yardımcı olmak için eşinin yanında inşaatlarda çırak olarak çalışmaya başladı. Zamanla işi öğrenen ve usta olan Ayşe Topçu, bugünlerde eşi ve eşinin iş ortağı ile birlikte anahtar teslimi inşaat yapıyor.

Her şeyi eşinden öğrendiğini, mesleğinin bütün püf noktalarını A’dan Z’ye bildiğini belirten Ayşe Topçu, kadınların istedikten sonra her işi yapabileceğini belirtti.

Ayşe Usta Artvin’de inşaatların aranan ustası oldu İZLE

"İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM"

“İnşaat erkek işidir” sözünün kendisi için bir hükmü olmadığını belirten Ayşe Topçu, harç hazırlayıp sıva yapıyor, kalas çakıp beton döküyor, parke dizip, evin elektrik hattını döşüyor Kendisini sıva yaparken görenlerin çok şaşırdığını söyleyen Ayşe usta, “Ben bu işi severek yapıyorum ve hiç yorulmuyorum. Beni kalıp çakarken görenler çok şaşırıyorlar. Ama ben elimin hamuruyla erkek işlerini başarıyla yapıyorum. Eşimin yanında çalışıp ona destek vermek beni mutlu ediyor. Başka işlerde çalışacağıma eşimin yanında ev ekonomisine katkı sağlıyorum.” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)