Aytunç Altındal kimdir
Aytunç Altındal kimdir Altındal, 12 Ocak 1945'de İstanbul'da doğdu. Tarihi ve politika alanlarında çalışmaları olan Çerkez asıllı yazar, araştırmacıdır. Din, gizli örgüt ve tarikatlar, felsefe, politika alanlarında makale ve kitaplar yazmış; araştırmalar yapmıştır. 4 çocuklu bir ailede büyüyen Altındal’ın babası (Cavit Altındal) Beşiktaş spor kulübünde futbol oynamış; Divan üyeliği yapmıştır. Annesi ev hanımıdır. Kanser hastası olan Altındal, 18 Kasım 2013'de öldü.


Başlıca Başarıları ve Çalışmaları


İlkokulu İstanbul'da, ortaokulu ise Diyarbakır'da okudu. Haydarpaşa, Kabataş ve Pendik liselerinde okuyarak lise öğrenimini tamamladı. Aytunç Altındal 1973 yılında Partizan adlı şiir kitabı nedeniyle 7.5 yıl hapse mahkum oldu ve yurtdışına kaçtı. 1975 yılında İsviçre'de "Marksist Yaklaşımla Türkiye'de Kadın" adlı kitabı çıkardı. 1977'de Havass ve1984'de Süreç yayınlarını kurdu. 1982'ye kadar Süreç dergisini yönetti. Daha sonra 1989'da Zürich'te Modus Vivendi Yayınevi ve Sanat Galerisini yönetti. Yine 1989 yılında Rusya'da Kültür Danışmanlığı görevini yaptı. 1992'de İngiltere Edinburg'taki kuruluşunda Akademik Proje İdari Heyeti üyeliğine seçildi. Aynı yıl İngitere'de yayınlanan 'Üç İsa' adlı kitabı dünya basınında geniş yankı buldu. Daha sonra 1993'te Rusça'ya çevrildi.


1993'te International, Uluslararası Avrupa Düşünce Çalışmaları Topluluğu Bilimsel Kuruluna üye oldu. Aynı yıl Avusturya'nın Graz şehrindeki Karl- Franz Üniversitesi tarafından düzenlenen Avrupa'nın Laik Vasiyeti adlı uluslararası konferansta Oturum ve Bölüm Başkanlığına seçildi.

1995'te merkezi New York'ta bulunan “Carnagie Council On Ethics And International Affairs” örgütüne davet edilen, ilk ve tek Türk konuşmacı oldu. Aynı sene, New York'ta Birleşmiş Milletler bağlantılı İnsan Yaşamından Sorumlu Ruhani ve Siyasi Liderler Global Forumu'nda Uluslararası Danışman üyesi oldu. Ünlü fizikçi Isaac Newton'un bugüne kadar hiç bilinmeyen bir kitabını da yayımlayan Altındal, Uğur Mumcu'nun 'Sakıncasız' adlı eserinin de yapımcılığını üstlendi.

Şiir dışında deneme ve inceleme türlerinde eserler verdi. 1964'ten başlayarak Haber, Akşam, Cumhuriyet, Yeni Halkçı, Ulus, Yenigün gibi gazetelerde yazılar yazdı. Çeviri yaptı. Dokuz çeviri kitabı yayımlandı. Yedi kitabı yasaklandı. Fransa ve İsviçre'de bazı yazıları yayımlandı. Şiirleri Sanat Edebiyat, Varlık, Süreç, Bilim-Sanat gibi dergilerde yayımlandı. Bazı şiirleri Amerika ve İzlanda dergilerinde yer aldı.