Ayvacık'ta depremzedelere prefabrik cami
DHA

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde, geçen 6 Şubat'ta meydana gelen depremde zarar gören köylerdeki yıkık ve ağır hasarlı camilerin yerine depremzedelerin ibadetlerini yapmaları için kurulan prefabrik camiler ibadete açıldı.

Ayvacık'ta depremzedelere prefabrik cami

Ayvacık İlçesi'nde, geçen 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında Yukarıköy, Gülpınar, Çamköy, Taşboğaz ve Taşağıl köyleri ile Gülpınar köyü Kızılkeçili Mahallesi ve Kösedere Köyü Çamoba Mahallesi camilerinin yıkık ve ağır hasarlı olduğu tespit edilmişti.

PREFABRİK CAMİLER KURULDU

Ağır hasarlı ve yıkık olan camilerin yerine kurulan çadır camilerde depremzedeler ibadetlerini gerçekleştirdi. Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), iklim şartlarının değişmesine bağlı yaklaşan kış ayları nedeniyle çadır camilerin yerine prefabrik camiler kurdu.

Ayvacık'ta depremzedelere prefabrik cami

Çanakkale AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, "Deprem bölgesinde 7 köy camimiz ağır hasar görmüştü. İlk etapta hasarlı camileri olan köylerimizde çadır camiler kurmuştuk ve vatandaşlarımızın geçici olarak buralarda ibadet etmelerini sağlamıştık. Ancak iklim şartları nedeniyle vatandaşlarımızın ibadetlerini çadırlarda yapamayacağı değerlendirildiğinden camileri yıkık ve ağır hasarlı olan köylerde prefabrik camiler kurulmasına karar verilmişti. Bu bağlamda Çanakkale AFAD Müdürlüğümüz personellerince yapılacak olan imalatla ilgili olarak yer seçimleri yapılmış, Başkanlığımızca gerçekleştirilen ihalelerin ardından prefabrik camilerin inşasına zaman geçirmeden başlanmıştı. Alternatif köy camisi olmayan Yukarıköy ve Çamköy'ün prefabrik camilerini ramazan ayından önce tamamlama fırsatı bulduk."

"KURBAN BAYRAMINDAN ÖNCE TAMAMLADIK"

Yılmaz ayrıca, "Şimdi ise diğer köylerimizin ihtiyacı olan prefabrik camilerimizi Kurban bayramından önce tamamladık. Köy muhtarlarımıza ve Diyanet'e devirlerini gerçekleştirdik. Afetzede vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Ayvacık'ta depremzedelere prefabrik cami

Ege Denizi'nde 6 Şubat'ta merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi olan Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, sarsıntı Akdeniz ve Ege Bölgesi kıyı şeridi ile Marmara Bölgesi'ndeki birçok yerde hissedilmişti.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)