Az yakan benzinli otomobiller
ensonhaber.com

Otomobil kullanıcıları için aldıkları arabanın yakıt türü, çoğu zaman tercih sebebi oluyor. Birçok kullanıcı, az yakar diye düşünerek dizel otomobilleri tercih ediyor.

Ancak kullanıcıların dizel tercihi, otomobil fiyatlarında 5 bin liralık fiyat farkına neden oluyor. Ancak piyasada benzinli olmasına rağmen dizel otomobillerden daha az yakan birçok benzinli araç kullanıcıları bekliyor.

AZ YAKAN BENZİNLİ OTOMOBİLLER

Dizel otomobilden az yakan benzinli otomobiller şöyle sıralanabilir;

Peugeot 208 5K 1.0l ; en az yakan benzinli otomobillerin başında, 4.3 lt benzin tüketimiyle Peugeot'nun modeli yer alıyor. 208’in boş ağırlığı 975 kg. Araç, 1.0 motor hacmi ile aynı zamanda vergi avantajı da sağlıyor.

Az yakan benzinli otomobiller

En az yakan benzinli otomobiller sıralamasında ikinci sırada da yine bir Peugeot modeli yer alıyor. Arabanın boş ağırlığı 840 kg. 0-100 km hızlanması ise 14 saniyede gerçekleşiyor. Peugeot 107 1.0L 12V 68hp'lik modeli de az yakan benzinli otomobiller listesinde ikinci sırada yer alıyor.

Az yakan benzinli otomobiller GALERİ

Az yakan benzinli otomobiller

BENZİN CİMRİLERİ

Listenin üçüncü sırasında ise Skoda'nın bir modeli yer aldı. Skoda'nın küçük sınıftaki şehir içi modeli, 1.0 motor hacmi ile 14.4 saniyede 0'dan 100 km hıza çıkıyor. Citigo'nun yakıt cimriliği onu en az yakan benzinli otomobiller listesinde üçüncü sıraya taşıyor.

Az yakan benzinli otomobiller