Aziz Kocaoğlu'nun EXPO 2020 konuşması

Aziz Kocaoğlu'nun EXPO 2020 konuşması

Sunuculuğunu Defne Samyeli'nin yaptığı İzmir'in son sunumunda ilk konuşmayı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi:

AZİZ KOCAOĞLU'NUN KONUŞMASI

Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in buluşma noktası. Barışın, demokrasinin, huzurun ve refahın merkezi.15 milyonluk bir hinterlandın odak noktası. İzmir adına tarihi bir başarıya daha imza atmak için huzurlarınızdayız. 2005 yılında ev sahipliğini üstlendiğimiz Universiade, organizasyon komitesi tarafından tarihin en başarılı üniversite oyunları seçilmişti. Ve şimdi, Türkiye olarak katıldığımız ilk EXPO'dan tam 169 yıl sonra, bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yapabilmek için buradayız. Tüm dünyayı kucaklamaya hazırız. 2015 adaylık sürecinden çok şey öğrendik. Mükemmel bir EXPO'nun reçetesini artık çok iyi biliyoruz.

HERKES İÇİN SAĞLIK TEMASI'NA UYGUN

Size, 120 ülkenin ve 35 milyon ziyaretçinin yer alacağı mükemmel bir organizasyon vaadediyoruz. Katılımcı ülkeler ve ziyaretçileri rüya gibi bir atmosferde karşılayacağız. Çünkü, tarihteki en etkileyici EXPO alanını hazırlıyoruz. 'Herkes için sağlık' temasına uygun olarak, İzmir'in kalbinde, İnciraltı'nda tam 690 hektarlık alanda kalıcı Sağlık Turizm Bölgesi oluşturuyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen insanların sağlık bulacağı bu özellikli merkezde EXPO'nun ruhunu kalıcı kılacak, şifa dağıtacağız.

GÖZLERİNİZİ KAPATIP 2020 İZMİR'İ HAYAL EDİN

Gururla söylüyorum ki, bugün, yüzülebilir körfez hedefiyle dünyanın en önemli çevre projelerinden birini İzmir'de uyguluyoruz. Şimdi gözlerinizi kapatıp 2020 İzmir'ini düşleyin. Akdeniz mavisindeki Körfez üzerinden yayılan o mis gibi iyot kokusunu, çeşit çeşit balıkların lezzetini hissedin. Ve en kısa yoldan kıyıya ulaşıp kendinizi İzmir'in tam göbeğinde, Ege'nin serin sularına bırakın. 2020 İzmir'ine ilişkin anlattıklarımın önemli bir kısmını şimdiden gerçekleştirdik. İnanıyoruz ki, İzmir Körfezi'ndeki bu muhteşem dönüşüm, dünyada 'yüzyılın en önemli çevre projeleri' arasında anılacak. Sizleri ve tüm dünyayı, 2020 yılında İzmir'e, İzmir'deki bu başarı öyküsüne tanıklık etmeye çağırıyorum.