Babaanne ile torunu aynı okulda eğitim görüyor
AA

6 çocuk ve 17 torun sahibi Ayşe Buğday, yaşadığı beldede okumayı öğrenme azmiyle, herkese örnek oluyor. İlerleyen yaşına rağmen her gün ilkokul öğrencisi torunuyla Yenisüksün Ortaokulu'na giden yaşlı kadın, en büyük desteği aynı okulda eğitim gören torunu İlker'den görüyor.

BÜYÜK SIKINTILAR YAŞADI

Ayşe Buğday, okumayı bilmediği için uzun yıllar büyük sıkıntılar yaşadığını, bu nedenle okuma yazma öğrenmeye karar verdiğini söyledi

Babaanne ile torunu aynı okulda eğitim görüyor

"İKİ AY OKULA GİTTİM"

Buğday, "Çocukluğumda okula iki ay gittim, daha sonra annem 'Kız okula gitmez.' diyerek aldı okuldan. Başıma vurdu, halı dokuttu. Yaş ilerledi evlendim, eşim de 'Annenin evinde halı dokudun, burada da halı dokuyacaksın.' dedi, okumayı öğretmedi. Geçen yıl bu kurslar açılınca koştum, geldim. Çok şükür okumayı da öğrendim sayılır. Bu okuldaki torunum bana yardımcı oluyor. Hastaneye gideceğim zaman torunu yanıma alıp gidiyorum. Kayseri'ye çocuklarımı görmeye gidecek olsam buradan telefon açıyordum. Torunlarım ya da çocuklarım beni karşılamaya geliyorlardı. Bu sıkıntıları çok yaşadım. Şimdi okumayı biliyorum, istediğim her yere kendim gidebiliyorum." dedi.

Babaanne ile torunu aynı okulda eğitim görüyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)